Menu 

Nakon porođaja telu je potrebno vreme da se u potpunosti oporavi i da skupi energiju koja je preko potrebna da bismo vodili računa o novorođenčetu. Mi vam donosimo recept za kupku koja će vam u tome uveliko pomoći.

Manevrisanje između hranjenja i presvlačenja bebe, a sve to uz nedostatak sna nikako nije jednostavno, a u celoj toj frci možemo lako zanemariti i ignorisati potrebe svoga tela. Porođaj, ma koliko prirodan bio, ostavi određene posledice na telu i zato je veoma važno da pomognete sebi da što pre stanete na noge. Imajte na umu da ukoliko pomognete sebi imaćete više energije da vodite računa o vašoj bebi.

Danas vam donosimo priču o lekovitoj kupki koja će vam pomoći da vam genitalno područje čim pre zaceli. Ova kupka pomoći će vam da se opustite, a olakšaće vam bolove i neugodan osećaj zbog epiziotomije, ali i hemoroida.

Potrebni sastojci:

  • 1 šolja epsom soli
  • 4 kašike sode bikarbone
  • 4 kašike hamamelisa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 16 kapi eteričnog ulja lavande
  • 16 kapi eteričnog ulja kamilice.

Sve sastojke uspite u kadu napunjenu toplom vodom i opuštajte se 20-ak minuta. Zatvorite vrata od kupatila, pustite muziku i tih 20 minuta se fokusirajte na sebe i na svoje telo.

Ako ne želite da se kupate u kadi, na tržištu se mogu pronaći posebni lavorići koji se montiraju na wc šolju, koji vam omogućavaju sedenje u vodi samo do kukova. Jednostavno ih napunite toplom vodom, dodate sastojke koje smo naveli i opuštate se.

Ako koristite ove lavore umesto kade, prepolovite količinu sastojaka za lekovitu kupku.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar