Menu 

Deveti mesec “maršira” i već je vreme da pripremite osnovne stvari koje će vam biti potrebne u bolnici, ali i kada se beba rodi. Proverite svoju listu još jednom.

Raspitajte se u bolnici šta je dozvoljeno da donesete sa sobom i na osnovu tog formirajte svoju listu. Možete stvari spakovati u dvije manje torbe: jednu za pred porod i drugu, nakon što mama u bolnicise beba rodi.

Za vas

Spavaćica i kućna haljina mogu biti vrlo korisne. Birajte tamnije boje ili sa izraženim uzorcima, da bi ste sakrili eventualne prve mrlje. Ubacite i čarape, ali i omiljenu udobnu majicu, koju bi ste mogli nositi tokom poroda. U torbu dodajte i balzam za usne, jer će se brzo sušiti, kao i gumice za kosu. Neka tu bude i par grickalica i flašica vode (ukoliko vam to dozvole). Ako ste knjiški moljac, možda će vam nekoliko knjiga pomoći da prebrodite tih par dana u bolnici. Neke žene nose i MP3 plejere sa relaksirajućom muzikom.

beba u bolniciNe zaboravite i udobnu odeću u kojoj ćete se vraćati kući (to će idalje biti vaša trudnička odeća, jer stomačić neće tek tako magično i brzo nestati). Obavezno spakujte par grudnjaka, uloške, košulju (zbog dojenja), vlažne maramice, peškir, četku za kosu, četkicu za zube i pastu za zube.

Za bebu

Vaš muž će spakovati još dodatnih stvarčica koje vam mogu zatrebati, a svakako će vam biti na raspolaganju. Za bebu spakujte dekicu i jastuk, jednokratne pelene (3-4 komada), platnene pelene (uračunajte tu i one za široko povijanje i slične), odeća za bebu (letna ili zimska) i ukoliko je potreban skafander. Uz to treba vam i autosedalica za decu do 13 kg težine.

(Pročitajte još kako da se ranije pripremite za bebin dolazak kući, ali i kako da sredite bebinu sobu)

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. whatever

    Najprije 500 eura, za doktore I 100 za epidural (koji se mora kupiti u apoteci I ponijei u bolnicu)!

Napišite komentar