Menu 

Beba je poprilično dobro zaštićena u vašem stomaku, ali putovanje automobilom, ipak može biti opasno. Saznajte kako da osigurate najveći nivo bezbjednosti dok putujete.

trudnica auto2Vežite se pravilno

Mnoge žene izbjegavaju vezanje pojasa, što je potpuno pogrešno. Istraživanja su pokazala da ste, vezani, vi i beba mnogo sigurniji. Međutim, potrebno je znati kako se pravilno vezati da ne bi povrijedili bebu. Donji pojas mora ležati što niže preko kostiju karlice (najjače kosti u našem tijelu), a ne preko trbuha. Gornji pojas namjestite preko ramena, između grudi. I imajte na umu da ni jedan ne smije biti previše zategnut.

Suvozač

Ne vozite ukoliko nije neophodno, posebno kada trudnoća uznapreduje i trbuh vam se “prlijepi” uz volan. To nije ni malo ugodno ni za bebu ni za vas.

Vozač

Ako već morate da budete u ulozi vozača, pomjerite sjedište ili naslon sjedišta što više možete unazad (neka vam bude udobno). Bitno je da vam je trbuh odmaknut od volana, ali i dalje morate imati dobar pregled puta.

trudnica autoSlabost

Ukoliko osjećate slabost, mučninu, vrtoglavicu, ne sjedajte za volan. Zbog tih simptoma može vam opasti pažnja i možete dovesti i sebe i druge u opasnost. Zato trudnice izbjegavaju vožnju na samom početku trudnoće, ali i nakon 7. mjeseca, kada se teže kreću, ali i reaguju sporije. A, da ne napominjemo da im je trbuh sve veći.

(Aktivna ste trudnica? Saznajte kako da olakšate trudničke dane na poslu)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar