Menu 

Svake godine kada se ova tekuća bliži kraju većina nas počne da razmišlja o novogodišnjim odlukama, da preispituje sve ono što smo radili i šta je to što možemo uraditi da unapredimo sebe u novoj godini. Mi vam donosimo nekoliko saveta koji će vam možda pomoći da odbacite loše i prigrlite dobre navike u novoj 2016. godini.

Koliko ste puta pred kraj godine donosili velike odluke kojih se uopšte niste pridržavali ili ste ih poštovali veoma kratak period vremena? Razlog za to je što uglavnom planiramo velike rezove i promene koje je jednostavno nemoguće ostvariti. Krenite malim koracima, fokusirajte se na promene i navike koje su možda već sada sastavni deo vašeg života, samo ih malo unapredite i dodajte neke nove.

Mi naravno imamo nekoliko predloga.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Prestanite da krivite sebe za svaku sitnicu. Ljudi troše neverovatnu količinu energije i vremena na osećaj krivice i konstantno preispitivanje sebe. Nije to ni tako loše, ali kad je u granicama normale. Ono što je najvažnije u celoj priči što na taj način ne rešavate probleme već samo gubite vreme. Probajte nešto proaktivniji pristup životu. Ne gubite vreme na samosažaljevanje već se pokrenite i pokušajte nešto menjati.

Prihvatite sebe onakvima kakvi jeste. Niste savršeni! Pa šta, pomirite se s tim. Svi mi imamo vrline i mane jedino je važno kako se s njima nosimo. Ne razmišljajte o tome kako ste manje uspešni ili ružniji od nekoga već radite na sebi i učinite da budete zadovoljni sami sa sobom.

Vežbajte meditirajte i jedite zdravu hranu. Ne želimo vam reći da smršate 20 kilograma i nabijete mišiće već da postanete bar malo aktivniji, redovno šetate, više vremena provodite u prirodi pa možda se i učlanite u teretanu, zašto ne? Da biste se opustili pokušajte meditirati i ne gledajte na to kao „sektaško čudo sa istoka“. Umirite se, sedite, zatvorite oči i očistite misli svega 5-10 puta dnevno. Kad je u pitanju hrana odlučite da se hranite nešto zdravije, podržite lokalne proizvođače i kupujte povrće i voće od bakica na tržnici.

Prihvatite svoje snove. Maštanje i sanjarenje nikad i ni u kom slučaju ne može biti loše i zato slobodno sledite svoje ciljeve i radite na tome da ostvarite svoje dečije snove ma koliko oni sada izgledali banalno. Osćaćete se puno bolje, verujte nam na reč.

Prestanite da se plašite nepoznatog. U novoj godini se prepustite rizcima i prestanite da izbegavate nove i nepoznate situacije iz kojih će se možda izroditi nešto sjajno.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Prestanite da se nervirate oko novca. Opet ponavljamo da nerviranje ne može popraviti ni rešiti situaciju već vas može učiniti nesposobnim da nešto zaista poduzmete. Pokušajte biti produktivniji, napravite poslovni plan za novu godinu i srežite troškove.

Radite stvari koje čine da se osećate snažno i nezavisno. Ovo se posebno odnosi na one koji imaju stabilne i lepe veze sa partnerom i članovima porodice jer se često uljuljkamo i oslanjamo na njih da zaboravimo raditi stvari sami. Ove godine se malo više osamostalite odite sami na putovanje, krenite na neke nove kurseve, upoznavajte nove ljude i to sve sami, ne vucite sa sobom najbolju drugaricu niti partnera.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Rešite se pesimizma i negativnosti. Možda je to u današnje vreme teško, ali barem pokušajte biti nešto pozitivniji u novoj godini, neka vam čaša uvek bude do pola puna čak i onda kada vam se čini da se nalazite u bezizlaznoj situaciji. Manje koristite izraze nemoguće, preteško, neću, ne mogu.

Mi se iskreno nadamo da će vam neki od naših saveta i predloga pomoći da vam nova godina bude puno uspešnija, srećnija i jednostavnija za življenje od ove koja nam polako, ali sigurno curi.

Sve najbolje u novoj 2016 godini želi vam vaš LifePressMagazin.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Rada

    Zar ne mislite da smo upravo usli u 2016. godinu!

Napišite komentar