Menu 

Dijeta na vodi je postala apsolutni hit otkako je neko pustio glas je da popularna Bijonse pomoću nje izgubila kilograme nakon poroda. Lifepress magazin vam donosi petodnevni plan ove dijete.

Krenimo redom.

Dijeta na vodi bazira se na vodi kao glavnom sastojku, koji unosimo u toku dana, što ne znači da ćemo piti samo vodu, ali nam je ona glavna „hrana“. Postoje nekoliko različitih „vodenih dijeta“, a odlučujemo se za jednu od njih u zavisnosti od cilja, koji želimo da postignemo.

Kako dijeta na vodi funkcioniše?

Ljudi koji imaju problema sa viškom kilograma često dovode organizam do dehidracije što dodatno može pogoršati metabolizam. Preporučena dnevna doza vode da bi telo bilo dovoljno hidrirano jeste osam čaša, to znaju već i ptičice na grani. Održavajući vaš organizam dovoljno hidriranim vi ujedno podstičete bolji rad metabolizma što znači i bolje sagorevanje kalorija, a to znači i lakše skidanje kilograma. Pored poboljšanja metabolizma voda nam pomaže da svoje telo očistimo od toksina, poboljšava rad jetre i debelog creva.

Mi ćemo vam danas predstaviti petodnevni plan dijete na vodi. Ako imate nameru da ga probate obavezno se posavetujte sa svojim lekarom, jer svaki organizam reaguje drugačije.

Dijeta na vodi – plan i program

Prvi dan – Prvi dan ove dijete treba da popijete 8 čaša vode, a ako želite jednu možete zameniti sokom od jabuke ili da jedete sveže jabuke, ako vam je tako lakše. Poenta ovih jabuka jeste jabučna kiselina, koja otpušta toksine nakupljene u jetri. Ako osetite glad, možete jesti sveže voće, po mogućnosti ono koje je puno vode, jabuke, kruške, lubenice. Nemojte gladovati, grickajte voća koliko želite.

Drugi dan – Danas bi trebalo da popijete dve čaše vode da biste isprali sve nakupljene toksine koji su spremni da napuste telo od prethodnog dana. Jedite povrće, posebno šargarepu i to u svežem obliku, ako baš ne možete bez kuvanog obroka, jedan sveži obrok zamenite barenim povrćem.

Treći dan – Danas popijte najmanje 8 čaša dnevno, i  više ako možete, s tim da možete jesti voća i povrća u neograničenim količinama. Povrće možete bariti ili kuvati na pari, bez dodataka soli i začina. Danas već možete primetiti promene na vašoaj koži, biće svilenkastija, čišća i makša na dodir. Tek danas ćete početi zaista gubiti kilograme, pošto su prva dva dana bazirana samo na detoksikaciji tela.

Četvrti dan – Ako se danas izvažete vaša vaga bi trebalo da pokazuje bar 1,5 kilogram manje, naravno ako ste se striktno pridržavali plana prethodna tri dana. Uz 8 čaša vode, danas možete jesti banane i mleko, ostalo voće i povrće nisu dozvoljeni.

Peti dan – Na poslednji dan ove dijete na vodi treba da popijete 10 čaša vode i da jedete paradajz, njih najmanje 6 u toku dana, ako se osetite iscrpljeno slobodno pojedite jednu porciju kuvanog junećeg mesa.

Šestoga dana trebalo bi da ste lakši za neverovatnih pet kilograma nego kad ste krenuli sa dijetom. Od danas možete da se vratite na svoju standardnu ishranu s tim što ćete povećati unos svežeg i termički obrađenog povrća i izbegavati gazirana pića prepuna šećera.

Stručnjaci kažu da dijeta na vodi nema neželjenih efekata i da će vaš organizam nakon ovog petodnevnog programa biti zdraviji, jer ćete izbaciti većinu toksičnih materija.

Kako vam se čini, mislite li da je previše restriktivna? Hoćete li probati?

Ovde smo pisali o tome koliko vode dnevno treba da unosimo u organizam za zdravlje.

Piši!
Širi dalje!
5 komentara
 1. Nina

  Koliko vode da pijem dnevno?hvala

 2. danijela

  Aleksandra za 5 dana samo 2 litra dnevno vode obavezno,,,ja smrsala za 2 meseca 14 kila

 3. Aleksandra

  Koliko se izgubi kilgrama ovom dijetom i u kom vremenskom periodu se vide prvi rezultati?

 4. caca kabac

  drugi dan samo dve case za ceo dan

Napišite komentar