Menu 

Sigurno ste sa divljenjem posmatrali trbušne plesačice i njihove pokrete. Možda ste i mislili da je tako nešto vrlo teško izvesti. Ali, ne mora biti tako. Naučite neke osnovne pokrete za trbušni ples i napravite od njih vaš novi sistem vežbanja.

Trbušni ples je odličan način da vežbate, da se zabavite i da zategnete i oblikujete baš one delove tela, koje mnogi od nas smatraju tako problematičnim. A lako je, čak i za one koji se nikada nisu upoznali sa trbušnim plesom. Sa ovim vežbama imate dnevni trening za sve delove tela. (Kliknite na ime vežbe i link će vas odvesti na video uputstvo).

Pokretanje kukova gore dole

Potrebno je da stanete ispravljenih leđa i ramena sa kolenima blago savijenim. Ispravite jednu nogu podizanjem kuka (druga ostaje savijena) i vratite je u prethodni položaj. Tako uradite i sa drugom nogom. Smenjujte noge i ubrzavajte ritam. Vežba je tako jednostavna, a zatežete gotovo čitav gornji deo tela, posebno trbušne mišiće, ali i mišiće nogu. Pronađite odgovarajuću muziku za ove pokrete

Zmijske ruke

trbušni plesValovi rukama ili zmijske ruke već sigurno znate. Stojite uspravno, podignete ruke i pravite valove sa njima. Iako na prvu ne zvuči tako teško, probajte da izdržite što duže možete – osetićete kako su se mišići “zapalili”.

Manji krugovi kukovima

Ukoliko želite neke lagane vežbe za vaše trbušne mišiće, probajte sa ovom klasičnom. Ali, pazite da radite ispravno. Stojite uspravno, kukove pomerate levo, napred, desno, pa nazad, Međutim, pazite da pomerate samo kukove. Radite isprva vežbu polako i ne ubrzavajte kruženje dok ne budete sigurni da je radite ispravno.

Pravljenje broja 8 kukovima

Već, verovatno, imate predstavu kako bi to trebalo da izgleda. Kukovima pravite broj 8 i to je to. Ali, napominjemo – samo kukovima. Odgovarajuća muzika je dobrodošla.

Unutrašnji krug kukovima

Odlična vežba za niže trbušne mišiće (a ko ih ne želi zategnuti?) Slična je prvoj vežbi – pokretanje kukova gore dole, ali između pokreta jednog i drugog kuka, uvlačite stomak i izravnajte kukove prema napred.

Da li biste probali? Da li se možda, već, bavite trbušnim plesom? Kakva su vaša iskustva?

(Još zanimljivih plesnih vežbi pronaćićete u tekstovima: Zumba – vežba koju si vole i Novi hit fitnes ples.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar