Menu 

Postoji mnogo voća i povrća, koje možete koristiti u nezi tela, a koji daju mnogo bolje rezultate nego industrijski kozmetički proizvodi. Probajte sa krastavcem.

Maska od krastavca je uvek dobar izbor za vaše lice, jer zateže kožu, sadrži vitamin A, B, C i minerale. Sa njom ćete postići sledeće: suziti pore, eliminisati višak masnoće, osvežiti kožu, očistiti i hidratizirati lice. Ukoliko je vaše koža masna, suva ili sklona aknama bilo koja maska sa krastavcima može vam pomoći.

Krastavac i jogurt

Krastavac ogulite i iseckajte, stavite u blender i dodajte šoljicu jogurta i kašiku mleka u prahu. Sve izmiksajte dok ne dobijete kremastu smesu. Nanesite je na čisto lice i opsutite se na 15 minuta. Lice nakon toga operite hladnom vodom. (OVDE saznajte kako da oživite kosu sa maskom od jogurta)

Krastavac i aloe vera

Trebaće vam pola krastavca i dve kašike aloe vera gela. Krastavac ogulite, usitnite i mešajte sa gelom dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite masku na čisto lice izbegavajući područje oko očiju. Ostavite je 30 minuta da deluje i onda se umijte toplom vodom.

Krastavac i med

Ovo je posebno pogodna maska za umornu kožu. Izmiksajte pola oguljenog i usitnjenog krastavca sa kašičicom meda, kašikom soka od limuna i svežom mentom. Kada smesa postane kremasta, nanesite je na lice i vrat i ostavite da deluje najduže 20 minuta. Lice, nakon toga, operite mlakom vodom.

Začudićete se koliko vam krastavac može pomoći. Naravno, ne zaboravite i na umorne oči. Samo 10 minuta odmora sa kolutićima krastavca na očima može odneti pola vašeg umora.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Dejan Vojislava Marinović via Facebook

    es

Napišite komentar