Menu 

Da biste očistili prljavštinu iz pora lica, potrebno je da ga uprljate. Paradoksalno? Pa, ne onima koji su koristili maske od gline.

Ove gline nam dolaze sa vulkanskih područja, kamenoloma, iz morskih dubina i sadrže minerale, koji hrane kožu i “izvlače” iz pora prljavštinu, mrtve ćelije kože, višak masnoće. Možete ih kupiti u apotekama ili bolje opremljenim beauty radnjama. Trebali bi ih koristiti bar jednom sedmično i imaćete meku, gipku i čistu kožu. (Možete ih koristiti i za čišćenje organizma. I to tako što je pijete pomešanu sa vodom).

Na lice se nanosi tako što se glina rastvori sa malo vode, ali ukoliko smesi dodate i odabrane blagotvorne sastojke dobijate odličnu masku za učvršćivanje lica. Preporučuje se da upotrebite zeleni čaj, koji je odličan antioksidant i može da “popravi” pogužvane linije ili mleko, koje umiruje iziritiranu ili vrlo suhu kožu.

Maska od gline – recept

od glineJednu kašiku zelenog čaja ili mleka stavite u posudicu. Postepeno dodavajte dve kašike gline mešajući da se ne stvore grudvice. Trebali biste dobiti glatku pastu.

Prstima nanesite tanak sloj smese na čistu i suhu kožu. Izbegavajte područje oko očiju i usana. Sedite i opustite se dok se maska ne osuši. Pokušajte da budete što mirniji, da glina ne bi popucala. Posle 10 do 12 minuta, sve operite sa mlakom vodom. Nanesite hidratnatnu kremu.

Pre kupovine gline morate znati, koja je idealna za vašu kožu. Recimo, neke su nežni “čistači” i ne upijaju masnoće sa lica i zato su dobre za suhu i osetljivu kožu. Imate i one, “dubinske”, koje izvlače masnoće i toksine iz pora i tako pomažu da normalizujete masnu kožu i borite se protiv prljavštine.

Za suhu ili osetljivu kožu trebate birati belu, ružičastu ili žutu kaolinsku glinu, a za masnu kožu bentonit, crvenu ili plavu montmorilonit, francusku zelenu, kaolin crvenu ili marokansku rasul glinu. Glina iz Mrtvog mora je, recimo, pogodna za sve tipove kože.

od gline

Maske možete napraviti i tako što ove gline kombinujete sa ekstraktima lekovitih biljaka ili eteričnim uljima.

(Pročitajte i više o prirodnim maskama protiv bora, koje možete napraviti sami).

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar