Menu 

Klinci mogu biti najveći maheri za pravljenje nereda, zato nikad nije prerano da ih krenete učiti redu i organizaciji.

Neka deca se uopšte ne vezuju za stvari dok su neka mali tvrdoglavci, koji ničega ne žele da se odreknu. Postavite police i kutije za igračke u njihovoj sobi i uvedite pravilo da mogu da zadrže onoliko igračaka koliko staje na police i kutije sve što nema svoje mesto mora da se baci ili pokloni.

organizacija

Rutina

Svakodnevna rutina je klincima veoma bitna. Napišite na ogledalu u kupatilu sve ono što treba da se obavi ujutro i pre spavanja. Spremanje knjiga za školu, pripremanje garderobe, spremanje užine i naravno higijenske navike.

Mali pomagači

Uključite ih u svakodnevne obaveze, pustite im da vam pomognu da napravite plan kupovine, postavite im cilj. Npr. da u roku od sat vremena morate kupiti sve sa spiska, a da se misija smatra uspešno obavljenom ako se zamrznute stvari nisu istopile pre nego ste došli kući iz prodavnice.

crta

Naučite decu da kao i ljudi i stvari imaju svoje kuće i da su tužne ukoliko su ostavljene van svojih kuća. Tako ćete im pomoći da lakše shvate da ćemo stvari lakše naći ako ih ostavljamo na svoje mesto.

Pametni potrošači

Naučite dete da pametno troši i bude oprezno sa novcem, objasnite im, koliko je to moguće, da ne mora imati neku majicu u svim bojama i da ukoliko je nešto na rasprodaji ne mora da znači da je i povoljno.

Nikada nije rano da počnete sa usađivanjem ovih navika.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Kako da dečija soba ostane uredna | Yeah!

    […] Kao i u organizaciji „odraslog“ prostora i za ovaj dečiji poređajte stvari po prioritetima. Ono čime se dete najviše igra stavite da mu bude na dohvat ruke i da samo može pospremiti nered kad završi sa igrom, bez problema. A kako dete naučiti organizaciji pisali smo OVDE. […]

Napišite komentar