Menu 

Lišće koje opada je sigurno glavni simbol jeseni, a mi vam danas donosimo tutorijal kako da obično lišće pretvorite u providno koje možete uokviriti i staviti na zid kao divan jesenji ukras.

Ideju smo pronašli na Thekreativelife blogu.

Potreban materijal:

  • Lišće
  • Velika šerpa sa vodom
  • Soda bikarbona
  • Izbeljivač
  • Prehrambene boje

U veliku posudu sipajte oko 12 šolja vode i dve šolje sode bikarbone pa stavite na šporet da prokuva. Smanjite temperaturu i dodajte lišće u vodu pa ostavite da sve skupa lagano krčka 2-3 sata. Nakon toga pomoću hvataljki izvadite lesitove i stavite u cediljku pa ih isperite hladnom vodom.

lišće5

Prljavu vodu u kojoj se lišće kuvalo prolijte i isperite šerpu pa lišće vratite unutra i napunite čistom vodom taman da prelije lišće. Sipajte ½ šolje izbeljivača i ostavite da se namače 20-30 minuta, to će iz lišća izvuući što više boje.

 

lišće4

Položite list na ruku stavite pod hladnu vodu i lagano počnite skidati gornji sloj prstima. Lišće će postati providno. Nakon toga ga stavite u posudu sa vodom i prehrambenom bojom koju ste umešali i osta ite da se namaču 10 minuta. Nakon toga izvadite listove i ostavite da se neko vreme suše na vazduhu.

lišće3 lišće2

Listove možete staviti u okvire kao poseban ukras na vašem zidu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Iako se obično smatraju nezdravima i iako većina nutricionista i lekara smatra da bi što manje trebalo konzumirati namirnice koje ih sadrže postoje i oni dobri, zdravi ugljeni hidrati koje možete jesti bez ikakve bojazni. Upoznajemo...