Menu 

Čak i tokom zimskog perioda možete imati doamaći crveni luk ako ga zasadite na naš način. Zasadite crveni luk u plastičnoj flaši, stavite na prozorsku dasku gde neće smetati i zauzimati puno prostora i čekajte prve izdanke.

Kako da zasadite crveni luk u plastičnoj flaši pronašli smo na Auntiedogmasgardenspot blogu.

Potreban materijal:

  • Lukovice
  • Plastična flaša
  • Zemlja

luk2

Za početak pronađite malo širu i veću plastičnu flašu od 2 ili 5 litara, dobro je operite i odrežite joj vrh, odmah ispod linije gde počinje da se sužava.

Na flaši isecite onoliko rupa koliko lukovica imate i neka budu dovoljno velike da vrh lukovica može proći kroz njih. Kad ste sve pripremili vreme je da slažete vaše sadnice.

luk

Princip je sledeći: u flaše naizmenično slažete zemlju i lukovice tako da vrh lukovica bude u zemlji, a kraj gde će nicati izdanci da viri kroz rupu na flaši. Slažite dok celu flašu ne napunite zemljom i sve rupe začepite lukovicama.

Kad ste završili, sve zalijte i stavite na prozorsku dasku sa najviše dnevne svetlosti i čekajte vaše prve izdanke.

Sviđa nam se
Autor
Zasadite crveni luk u plastičnoj flaši
Datum
Ime
Sadnja luka u plastičnoj flaši - vertikalno
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Saznajte

Deca jednostavno obožavaju da budu deo pripreme oko praznika. Od ukrašavanja jelke, izrade posebnih dekoracija pa sve do kupovine poklona. Ove godine povedie ih sa sobom u kupovinu poklona za porodicu i prijatelje,...