Menu 

Iako vas infekcija urinarnog trakta može “pogoditi” u bilo koje doba, najčešće se aktivira u vreme gripa i prehlada. Evo za čim trebate posegnuti kada je vaš urinarni trakt “napadnut”.

Nema žene koja barem jednom godišnje nema neki problemčić sa urinarnim traktom. Najčešće su to infekcije, zbog kojih često hitamo doktoru i tražimo da nam propiše antibiotike. Istina, oni su efektivni, ali nisu uvek najzdravija opcija.

Simptomi infekcija urinarnog trakta su tako dosadni: problemi sa mokrenjem, peckanje, bolovi u donjem delu stomnaka, a ponekad i groznica, bolovi u leđima, pa i krv u urinu.

Infekciju možete sprečiti, pa i ublažiti sa nekoliko sasvim prirodnih trikova, ali savetujemo vam da ipak posetite lekara, posebno ako su se simptomi pojačali.

Soda bikarbona

Ma koliko čudno zvučalo soda bikarbona vam može pomoći kod prvih simptoma infekcija urinarnog trakta. Razmutite 1 kašičicu sode bikarbone u 1 čaši vode i pijte ovu mešavinu jednom dnevno dok ne zakažete pregled kod doktora i dok ne počenete neku terapiju sa antibioticima. Soda neutrališe kiselinu u urinu i ubrzava oporavak.

Borovnice i brusnice

Prema jednom istraživanju sok od borovnice se pokazao vrlo efikasan u sprečavanju infekcije urinarnog trakta. Ako ste podložni infekcijama uvrstite ovo bobičavo voće u vašu mešavinu jutarnjih žitarica. Sok od brusnice je, takođe, delotvoran u ovom slučaju. Jedite 100 gr brusnica dnevno ili, ako već imate ovu infekciju, u početnom stadijumu, pijte 2 do 4 čaše čistog soka od brusnica dnevno i posetite lekara što pre.

Ananas

U ovoj voćki se nalazi enzim bromelain, koji se udružen sa antibioticima odlično bori protiv infekcija urinarniog trakta. Osobe, koje su jele ananas za vreme terapije antibioticima brže su se oporavile.

Jabukovo sirće

Koristite samo čisto organsko jabukovo sirće. Ono je bogato enzimima, kalijumom i drugim korisnim mineralima, koji mogu da bakteriju, koja izaziva ovu infekciju, spreče da se širi. Ako imate infekciju od velike pomoći će vam biti mešavina 3 kašičice jabukovog sirćeta, 1 šolje vode i 1 kašičice meda. Pijte 3 puta dnevno.

Uvin čaj

Najpoznatiji čaj za ove probleme. Uva deluje protivupalno, može da ubije neke bakterije i poboljša rad urinarnog trakta. Posebno je delotvorna divlja uva, sa čistih područja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar