Menu 

Ukoliko ste radoholičar ravnoteža između poslovnog i privatnog života vam sigurno predstavlja problem. LifePress magazin vam donosi male savete kako da sa poslom završite kada je vreme.

Mnogi ljudi imaju problem da iza sebe ostave nedovršen posao pa radno vreme razvlače do krajnjih granica, zapostavljajući tako porodicu i prijatelje. Promenite nešto u svom životu i, ma koliko nemoguće zvučalo, izađite iz kancelarije kad i svi ostali.

radni dan

Pinterest

Za početak svima u kancelariji objavite da ne želite više ostajati prekovremeno na poslu, zamolite radnog kolegu da vas napomene svaki put kad je radno vreme pri kraju. Ukoliko svima u kancelariji kažete da sa posla želite odlaziti u normalno vreme, oni će se ravnati prema tome. Neće vam davati važne zadatke „pet do 12“.

U početku, dok se ne naviknete, sigurno će vam biti neobičan taj „višak“ slobodnog vremena i možda nećete znati „kud sa sobom“ pa zato sebi organizujte zabavne aktivnosti. Radite sve ono što zbog posla niste stizali a želeli ste. Upišite se u teretanu,  idite u bioskop, čitajte ili jednostavno šetajte parkom i igrajte društvene igre sa vašom decom. Nakon veoma kratkog vremena počećete ceniti svaki slobodan trenutak.

Zakažite sastanke sa porodicom i prijateljima tik posle posla, tako ćete morati sve završiti na vreme da ne biste kasnili na večeru sa suprugom ili piće sa prijateljima. Sve što zakažete pet minuta posle kraja radnog vremena samo će vam biti motiv da što pre “pobegnete”. I ne zaboravite, radite da biste živeli, nikako obrnuto.

Pročitajte i koja su „3 načina da podignete samopuzdanje“.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. ranko

    ee ja uradio to sto ste mi savetovali. Rekao svima na poslu da necu vise ostajati van radnog vremena i oni mi dadose otkaz? Mozete mi reci jel mogu sada da dodjem kod vas da me izdrzavate?

Napišite komentar