Menu 

Zdravije telo i bolji sexualni život? Nije nemoguće i veoma je jednostavno. Otkrijte vezu između ishrane i sexa.

Zdrav sexualni život zavisi od dobre ishrane

Dobra nervna funkcija, zdrav nivo hormona i neometani protok krvi su od velikog značaja za sexualni život. Da biste sve ove funkcije održali zdravima vaša ishrana treba da se bazira na mahunarkama, žitaricama i složenim ugljikohidratima sa dodatkom puno voća i povrća i tek malim dodatkom proteina. Ovakva ishrana vam obezbeđuje mnoštvo minerala i vitamina.

By: s58y

By: s58y

Vitamin E

Iako nije klinički dokazano, mnogi stručnjaci veruju da zbog manjka ovog vitamina, kojeg pronalazimo u uljima, margarinu, koštunjavim plodovima, semenkama, zelenom povrću i pšeničnim klicama sexualni život može da ispašta.

Povećajte unos gvožđa

Hronični umor i depresija mogu loše da utiču na sexualni život. Oba ova stanja mogu biti povezana i sa manjkom fizičke aktivnosti, jer je dokazano da redovna vežba podiže nivo endorfina u krvi. U pojedinim slučajevima uzrok za hronični umor može biti anemija i manjak gvožđa u krvi. Hrana bogata gvožđem jeste meso riba i školjke, a jedan od bogatih izvora gvožđa je sušeno voće.

ostrige

Cink

Poznato je da cink povezan sa sexualnim funkcijama. Cink je preko potreban za proizvodnju spermatozoida. Možemo ga naći u mnogim proizvodima životinjskog porekla. Meso, perad, džigerica, morski plodovi, jaja, mleko, celovite žitarice i posebno ostrige su bogate cinkom. Zato se i veruje da su baš one jedan od najboljih prirodnih afrodizijaka.

Alkohol i cigarate mogu veoma loše uticati na vaš sexualni život. Prekomerno konzumiranje alkohola podstiče depresivna stanja, dok je pušenje neprijatelj vaših arterija što kao posledicu može imati erektilnu disfunkciju.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar