Menu 

Mislite da se svoje dijete slepo pridržavate i pazite na svaki zalogaj i unesenu kaloriju? Pročitajte naš tekst i saznajte spadate li među one koji nesvesno sabotiraju sopstvenu dijetu.

Možda uzrok vašem neuspehu u gubitku kilograma leži upravo u greškama koje nesvesno činite i time sabotirate vašu dijetu.  Pročitajte koje su to i sprečite ih na vreme.

1. Oduvek se preporučuje da ukoliko držite dijetu ni na poslu ne preskačete obroke, ali to ne znači da bi trebalo da jedete za stolom dok radite jer na taj način možete pojesti puno više nego što vam je potrebno da utažite glad jer će vam posao odvlačiti pažnju.

dreamstime_s_5934535

Ručajte onda kad ste na pauzi, polako i bez žurbe.

2. Verovali ili ne, ali toplina prostorije u ovim zimskim danima može uveliko uticati na vaš apetit i zato ne preterujte sa grejanjem. Naime, dokazano je pretopla prostorija povećava apetit jer ukoliko smo manje izloženi sunčevoj svetlosti nivo serotonina pritrodno opada pa utehu tražimo u hrani.

Ako je prostorija malo hladnija vi podstičete svoje telo da prozvodi više topline pa telo na taj način sagoreva više kalorija.

Čak i tokom zimskih meseci veoma je važno da izlazite napolje i izlažete se sunčevoj svetlosti najmanje 20 minuta svakog jutra.

3. Tokom dijete je planiranje obroka jedna od najvažnijih stvari zbog koje je uspeh zagarantovan. Ako želite zdravo smršati, trebalo bi da jedete male obroke bogate proteinima i ugljikohidratima svaka 3-4 sata tokom dana. Ako to ne radite velika je verovatnoća da ćete naveče pojesti jedan obilan obrok što nikako nije dobro.

dreamstime_s_28051739

4. Kad je planiranje obroka u pitanju jednako važno je i dobro isplaniran odlazak u prodavnicu po namirnice. Pre nego krenete u prodavnicu pripremite detaljan spisak stvari svega što vam je potrebno za hranu u narednih nedelju dana, uključujući zdrave užine i pripremu glavnih obroka.

Nemojte kupovati ništa što nije na spisku, jer ako nepripremljeni krenete u prodavnicu sigurni smo da ćete kući doneti mnoštvo nezdravih grickalica, slatkiša i gotovih obroka koje nikako ne bi trebalo konzumirati tokom dijete.

5. Još jedna navika koja nam dodaje neželjene kalorije jeste grickanje za vreme gledanja omiljenih emisija na televiziji. Učinak je isti kao i kod jedenja za radni stolom. Televizija nam odvlači pažnju i mi nesvesno jedemo više nego što bi inače pojeli da jedemo u miru, obraćajući pažnju na svaki zalogaj.

Kad su u pitanju obroci nemojte da vam oni budu jedan od poslova koje obavljate u isto vreme. Posvetite im pažnju, jedite polako i budite svesni svakog zalogaja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar