Menu 

Jeste li ikad igrali sportske igrice na Wii konzolama? Ove fitnes vežbe su inspirisane upravo njima i pomoći će vam da pokrente celu svoju porodicu.

Ako smo u današnje vreme u nedostatku bilo čega to je na prvom mestu svakako vreme, zato su sve popularnije fitnes vežbe, koje ne zahtevaju dugotrajno ostajanje u teretani, a koje će nam pomoći da održimo svoje telo zdravim. Ako imate problema da svoju decu pomaknete sa kauča recite im da su ove fitnes vežbe ispirisane igricama sa omiljene konzole i nećete imati problema. Dakle, motiv je tu, još samo da vam damo neke smernice…

Fitnes vežbe od 15 minuta

1. Počnite ovu fitnes vežbu sa zagrevanjem, marširajte u mestu 30 sekundi, zatim zaustavite marširanje i ispružite ruke visoko iznad glave istežući se što više možete, zatim se nagnite napred dodirnite prstima kolena, pa prste na nogama. Ponovite pet puta.

2. Puzanje po blatu. Spustite se na zemlu, noge su vam ravne, iza vas, pomalo se oslanjate na nožne prste i podlaktice, polako se krećite napred koristeći laktove, kao da ste na vojnoj vežbi, deci će ovo biti zabavno.

3. Jumping jacks. Ova vežba nam je svima više-manje poznata, krenite sa standardnim skokovima, ponavljate više puta po 30 sekundi, sa pauzama.

4. Stanite ravno zamišljajući da stojite na centralnoj tački u prostoriji dok iza i ispred vas postoje još po dvije tačke s leve i desne strane. Skačite prvo na prednju desnu tačku, razvojenih nogu, pa se vratite u centar. Ponovite sa ostalim tačkama.

5. Radite čučnjeve tako da zadnjicu spuštate prema podu sve dok vam bedra ne budu paralelna sa podlogom, zatim iz čučnja skočite u vis sa visoko podignutim rukama, ali ne savijajte kolena, ponovo se vratite u čučanj. Ponavljajte.

6. Stanite u položaj tako da su vam noge raširene, zatim se naginjite prema napred spuštajući ruke na pod, lagano hodajte na rukama prema napred dok ne dođete u položaj skleka, a zatim se takođe na rukama vratite u početni položaj.

7. Trčite u mestu tako da što više podižete kolena.

8.  Počnite iz položaja sa nogama raširenim u širini ramena. Lagano podižite nogu savijenu u kolenu u visinu kuka, a zatim nogu ispružite, kao da nešto udarate. Ponovite i sa drugom nogom, pazite da nogu ne dižete previše visoko.

Za kraj ostavite trbušnjake sa savijenim kolenima i sklekove, koje ćete odrađivati kako ko može, neka mame rade ženske, tate prave, a deca one koje mogu.

Obavezno naučite decu da se nakon svake fizičke aktivnosti dobro istegnu. Kako pravilno da se istegnete naučite ovde.

Ove fitnes vežbe biće prava porodična zabava, neka vam pređe u naviku.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar