Menu 

Da bi ste ukovrdžali kosu ili dobili prelepe bujne valove ne trebaju vam pegle, uvijači, vikleri, već najjednostavniji trikovi. Otkrijete sa nama koji.

Napravite svoj letnji „plaža sprej“ za kosu. Pomešajte 2 šolje tople vode, 1 kašiku morske soli, 1 kašiku kokosovog ulja i 1 kašiku gela za kosu ili balzama. Sve stavite u praznu, čistu bocu sa raspršivačem i dobro promućkajte. Našpricajte smesu na vlažnu kosu, podelite je na nekoliko pramenova i svaki uvrnite prstima da dobijete sramice i zakačite ih šnalicama. Ostavite da se osuši i nakon toga raspustite valove i malo protresite kosu. Super trikovi, zar ne?

Na sličan način možete napraviti i definisane valove. Vlažnu kosu iščešljajte, zavežete sve osim nekoliko donjih pramenova. Svaki pramen obmotavajte oko prsta da formirate više krugova od jednog pramena i onda ga zakačite šnalicom (pogledajte detaljnije u galeriji). Tako radite i sa ostatkom kose, izvlačeći iz zavezane punđe uvek po nekoliko pramenova. Ostavite da se kosa prirodno osuši i raspustite kovrdže. Sve učvrstite sa malo laka za kosu.

Jedan od najjednostavnijh je, ipak, trik sa trakom za kosu. Na očešljanu i vlažnu kosu stavite elastičnu traku. Uvijajte svaki pramen posebno oko trake, dok ih sve ne zakačite. (Detaljnije u galeriji). Ostavite da se kosa osuši. Odmotajte pramenove, skinite traku i raspustite valove.

Kako vi kovrdžate kosu leti, kada je previše vruće da biste uključivali fen ili uvijače? Koji su vaši trikovi?

(OVDE pročitajte kako da na brz i lak način dodate više volumena svojoj kosi).

Piši!
Širi dalje!

10 komentara
 1. ajla

  e kada toliko hvalite moram i ja probati,,,sutra mi se ženi rođak i baš sam se okupala i imam neposlušnu valovitu kosu,,,pa se sjeti ima kul frizura na internetu,,,imam par trakica kući moram pokušati

 2. Jelena Krstić-Mirković via Facebook

  e ja imam još jednu ideju na vlažnu kosu uvijete krpice i kad se kosa osuši skinete krpice i eto exta lokni.

 3. Renata Zelenbaba via Facebook

  ovo moj jELA zna

 4. Слободанка Даца Николић via Facebook

  Ana ne moras da kupujes traku. Iseces unihop carape, onaj pojas. I super budu loknice :)

 5. Emilija Ristić via Facebook

  To je obicna traka za kosu,ima ih svuda! :)

 6. Ana Malec via Facebook

  gdje ima kupiti ta traka

 7. Dijana Hozanovic via Facebook

  Isprobano i super bude

 8. Etelka Pivon via Facebook

  Ja sam vec nekoliko puta koristila traku za kovrdzanje,i extra je!

 9. Славица Попов via Facebook

  Ovo se mora isprobati.. :)

 10. Dušica Popović via Facebook

  Nena Oluic <3

Napišite komentar

Zdravlje

Da je mediteranski način ishrane veoma zdrav i da se smatra dijetom koja obezbeđuje dugovečnost to smo već znali. Ali, jeste li znali da je mediteranska dijeta i veoma efikasan lek protiv depresije? Piši!