Menu 

Mnoge mlade mame koje su se porodile uz pomoć „carskog reza” se plaše da li će im stomak ikad više biti ravan kao pre. Nema bojazni uz LifePress magazin, jer uz naše savete stomak će vam biti ravan kao i pre trudnoće.

Lekari kažu da žene nakon carskog reza mogu izravnati stomak čak i lakše od onih koje su rodile vaginalnim putem ukoliko je hirurg dobro uvezao sve stomačne mišiće. Ipak, malo truda da stomak vratite u staru formu će vam svakako trebati.

7676579466_42b4fd82d1

2. Vraćanje u formu započnite laganim vežbama koje će izgraditi mišiće abdomena. Lagane vežbe istezanja i joga položaji, kao što su kobra i most, su sjajan izbor za sami početak.

3. Vodite računa o ishrani, birajte celovite žitarice, lagane proteine i mlečne proizvode sa manjim procentom masnoće, sveže voće i povrće. Ako dojite, neka restriktivna dijeta ne dolazi u obzir, ali izbegavanje visokokaloričnih obroka svakako da.

4. Hodajte 30 minuta na dnevnoj bazi. Hodanje se podrazumeva kao aerobna vežba i svakako će vam pomoći da se vratite u formu, a sjajno je to što u šetnju možete povesti i svoju bebu u kengur nosiljci ili kolicima.

5. Vežbe koje će očvrsnuti mišiće stomaka radite svaki drugi dan. Trbušnjaci i vožnja bicikla su najefektnije vežbe za ovaj deo tela. Saznajte i koji su najbolji saveti za vežbanje za zaposlene mame.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar