Menu 

Svega nekoliko dana nas deli od završetka i ove školske godine što znači da dolazi onaj period kada će vašoj deci povremeno biti dosadno i neće znati kako da se zabave. Mi naravno imamo nekoliko dobrih ideja kako da zabavite vaše mališane tokom letnjeg raspusta.

Klinci će sigurno biti presrećni što je škola završila, ali spremite se na to da će već nakon desetak dana kukati kako im je dosadno i kako ne zanju šta će sa sobom, posebno ako ne dozvoljavate da svo svoje budno vreme provode pred ekranima. Mi predlažemo da se ovo leto posvetite nekim igrama koje ste vi igrali kad ste bili mali i pokažete vašj deci kako smo se to mi zabavljali.

Pomozite deci da steknu nove prijatelje. Vašim amlišanima je ponekad potrebna pomoć da naprave prvi korak, ako je potrebno vi ga napravite, dogovorite sa roditeljima vreme za igru.

5893047398_431cac2423_z

Preskačite konopac, igrajte lastiš. Kada ste poslednji put na ulici videli da neko dete preskače konopac ili devojčice igraju lastiš? Organizujte malo takmičenje u ovim igrama u vašoj kući ili ulici.

Pronađite kreativne sajtove za vaše devojčice. Postoji mnoštvo sajtova koji se bave izradom nakita, garderobe i šminkanjem, a to je ono što zanima tinejdžerke. Pomozite im da pronađu ovakve sajtove primerene njihovom uzrastu, ali naravno ograničite vreme provedeno za računarom.

Praktikujte jogu. Ako volite raditi jogu, ovoga leta uključite i vaše mališane.

Slušajte muziku. Ovde mislimo na to da se posvetite i nešto starijoj muzici, koja je stvorena puno pre nego što su se vaša deca rodila.

Edukujte se u vezi video igrica. Da ne bi baš sve bilo podređeno vama, edukujte se i naučite igrati omiljene igrice vaše dece i povremeno napravite turnir.

Upišite decu na časove muzike. Sigurno u vašem gradu postoji mnoštvo letnjih aktivnosti na koje bi dete moglo da ide ovoga leta. Gledajte samo da to bude neka opuštena varijanta da dete nema osećaj da mora da uči, piše zadaću i sve ono od čega treba da odmara.

Kuvajte! Zajedno sa vašom decom pripremajte neka njima dobro i ona manje poznata jela isto tako zadajte im zadatak da sama nešto skuvaju. Možete im zadati i izazov, odaberite 10 namirnica, dajte im vremenski rok da od tih namirnica skuvaju šta god žele.

5888361086_bbbd25df76_z

Zaprljajte se. Nemojte biti opterećeni igranjem u pesku, blatu i prljavštini. Pustite decu da istinski uživaju jer je i njima odmor od škole, obaveza i ograničenja zaista potreban.

Priredite letnju zabavu. Organizujte zabavu za sve mališane iz ulice, naravno ako za to imate uslove. Zajedno sa vašom decom napravite odgovarajuće ukrase, pripremite sokove i grickalice.

Posetite muzeje u vašem gradu. I ne samo muzeje, potrudite se da posetite sva dešavanja primerena vašoj deci koja se održavaju tokom leta.

Naučite dete da pliva. Ako do sada nista neka ovo bude glavni cilj ovoga leta. Posećujte gradski bazen ili odlazite na neko drugo kupalište ili pak upišite dete na časove plivanja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar