Menu 

Ko kaže da roditeljstvo ne može biti i zabavno? Ako vam klinci tokom hladnih dana stalno kukaju kako im je dosadno onda ih „zabavite“ tako da im nikada više ne padne na pamet da kukaju.

Iako je roditeljstvo definitivno najodgovorniji posao koji ćete u životu raditi, ponekad je potrebno da se poslužite nekim zabavnim metodama da decu naučite pameti. Klincima je tokom zime kada ne mogu napolje stalno dosadno i od nas očekuju da ih zabavimo. Sledeći put kad se deca požale da im je dosadno predložite im neke od sledećih „zainmacija“.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Grlite se. Ako je u vašem stanu ili kući poprilično hladno, insistirajte na tome da se stalno grlite sa decom i na taj način se grejete. Kad god klinci zakukaju da im je dosadno vi ih zovite da se mazite. Ovo će biti posebno odbojno tinejdžerima.

Igrajte se k’o pisne… Ovo uvek pali jer deca ne mogu dugo da ćute, a ne vole ni da gube zato kad god klinci požele da ih zabavljate predložite igru ćutanja i veoma brzo će naći način da se zabave sami.

Gledajte najdosadnije i najdugotrajnije filnmove. Iz arhive izvucite sve one stare, dosadne filmove koji traju duže od dva sata i predložite filmski maraton tokom hladnih večeri.

Razdvojite so od bibera. Istresite so i biber u istu posudu pa pincetom odvojite jedno od drugog, ako se dete požali da mu je dosadno i nezanimljivo, nasmejte se i recite „takav ti je život“.

Gledajte boju kako se suši. Za izraz „zanimljivo je kao da gledam boju kako se suši“ znaju čak i klinci i zato kad se požale da im je dosadno, obojite list papira i zajedno kao porodica gledajte boju kako se suši – bukvalno.

Igra skrivača, ali ne ona klasična igra skrivača, već vi sedite na kauču, brojite do sto, a klinci treba da vas sakriju jastucima sa sofe i svim onim što nađu u dnevnom boravku, ako ne uspiju dok izbrojite do 100, igra prestaje.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Čitajte sastojke sa namirnica. Ako predložite deci da razgovarate o zdravoj harni i kako bi bilo dobro da čitate sastojke sa omiljenih prehrambenih proizvoda sigurno će glavom bez obzira pobeći u svoju sobi i naći neku zanimaciju.

Pričajte o tome kako nastaju bebe. Ako vaše dete tinejdžerskog uzrasta stalno kuka kako mu je dosadno, predložite da razgovarate o tome kako deca dolaze na svet i kažite da imate i film koji baš o tome govori. Verujte nam na reč, više vas neće gnjaviti.

Ovo su sve mali zabavni trikovi namenjeni za nešto stariju decu koja bi trebalo da zna kako da se zabave sami bez pomoći roditelja i koji na kraju krajeva razumeju ironiju i šalu. I ne brinite zbog ovoga nećete biti loš roditelj, naprotiv.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar