Menu 

Ako spojite grupu bilo kojih stranaca date im jednu poveznicu kao što je posao, nakon nekog vremena romanse će se sigurno izroditi.

Istraživanje sprovedeno 2011. godine pokazalo je da čak 39 odsto ispitanika reklo je da su se upuštali u ljubavne veze sa kolegama, a 30 odsto tih veza završilo je brakom.

Veza sa kolegom sa posla može imati svoje uspone i padove, kao uostalom i sve ostale veze, ali ako vam se sviđa neko sa posla, evo na šta treba da obratite pažnju.

Tokom svog radnog veka prosečan čovek čak 90. 000 sati provede na poslu. Veza na poslu, ukoliko direktno ne utiče na rad može biti sjajno iskorišteno vreme.

S druge strane postoje parovi koji započnu romansu koja ne uspe, pa nakon nekog vremena stvari mogu postati veoma neprijatne. Povređena osećanja, svađe u javnosti, nekontrolisano ponašanje, sabotiranje poslovnih projekata… Sve to mogu biti posledice neuspele veze sa kolegom. Zato, pre nego se upustite u ovako nešto budite veoma oprezni i dobro upoznajte osobu pre nego bilo šta pokušate ili odlučite.

Statistika

Istraživanja su pokazala da je čak 15 odsto žena na visokim pozicijama imalo romanse sa svojim šefovima, a 37 odsto njih je dobilo unapređenje, što uglavnom ne prođe nezapaženo. Naravno u negativnom kontekstu. Istina je da još uvek imamo više muškaraca na vodećim pozicijama i da još uvek vrede dvostruki standardi za žene i muškarce i zato dobro razmislite o posledicama.

Šta treba da znate

 • Kako vaša firma gleda na parove unutar firme.
 • Kontrolišite emocije i ne pokazujte ih puno dok ste na poslu, čuvajte to za kasnije.
 • Ne dozvolite da ljubav utiče na vašu produktivnost. Ako i dalje svoj posao obavljate kako treba sigurno se niko neće žaliti na vašu vezu.
 • Ako veza ne uspe, budite dostojanstveni, kurtoazni i profesionalni kad ste u blizini bivšeg partnera.

Foto: http://www.ayushveda.com

Piši!
Širi dalje!
4 komentara
 1. Mile Nikolov

  jok

 2. Javorka Tesic

  20 god zajedno !!! Hehe… :’)

 3. Pramčani Koš

  Nije nimalo losa stvar …….barem za jos XXX godina

 4. Vesna Nesovanovic

  Da i eto već smo 22 god. zajedno!

Napišite komentar