Menu 

Ovi sokovi od povrća, ako ih budete koristili svakodnevno, mogu vam značajno pomoći da skinete kilograme.


 

Zravo skidanje kilograma podrazumeva pravilnu ishranu i bar jedan efektni i zdravi napitak, koji ćete konzumirati svakodnevno. Ne morate čak ni drastično da menjate prehrambene navike, samo budite malo obazriviji kada je odabir hrane u pitanju (manje slatkiša, šećera, gaziranih sokova, masne i brze hrane). Krećite se više, budite aktivniji i čistite organizam jednim od ovih sokova ili uvrstite u dijetu više njih. Možete isprobati i Sassy dijeta za manji stomačić i butine za koju mnogi tvrde da im je za kratko vreme, bez drastičnih prehrambenih promena, pomogla da skinu kilograme vrlo brzo.

sastojci za sok

Zašto sokovi od povrća

Glavni problem sa debljanjem je što ne biramo hranu po hranjivoj vrednosti, već po količini i ukusu (često veštačkom). Recimo, jedna porcija jela napravljenog od povrća donosi vašem telu dovoljno nutrijenata i sitost, kao i mnogo kaloričnija hrana, koja sa sobom nosi i “nepotreban teret” i viškove, koje nam je posle teško ukloniti iz organizma.

Sokovi od povrća čiste telo i ubrzavaju metabolizam i uveliko pomažu pri mršavljenju. Istraživanja su pokazala da ako svaki dan popijete bar jedan od ovih sokova mnogo brže ćete mršaviti.

Ovako ćete uneti više povrća nego što biste ga inače mogli pojesti sirovog, a telo će puno lakše uneti sve nutrijente (od kojih većina bude uništena kuvanjem ili pečenjem) bez velikog napora našeg tela. Povrće je puno vlakana i ovi sokovi vas mogu duže držati sitima, poboljšati imuni sistem, podići nivo energije, a dokazano je da ćete i manje jesti brzu hranu.

Pre nego budete koristili neki od ovih sokova konsultujte se sa doktorom ako imate problema sa štitnom žlezdom, bubrezima ili žučom kesom. Najbolje je da koristite domaće i organsko povrće.

Sok od celera

sok od celera 14

Svakodnevna konzumacija soka od celera uveliko pomaže da brže skinete kilograme. Tako smanjujete unos kalorija, celulit i nadutost. Celer deluje kao dijuretik, sprečava zatvor i smanjuje rizik od kalcifikacije u organizmu.

Sok od krastavca

sok od krastavca 13

Možemo slobodno reći da je ključan za mršavljenje. Gasi žeđ i osvežava; deluje kao prirodni dijuretik, uklanja toksine i masne ćelije iz tela. Naime, ovaj sok razbija masne naslage u manje delove, pa ih lako izbacujete putem urina. Uz to, sa ovim sokom poboljšaćete i kožu, a i rešiti probleme sa žgaravicom, kiselinom i čirevima. Kao i ove ostale sokove pravite ga u sokovniku i pijete svaki dan pre jela da biste smanjili apetit. Možete ga mešati sa mrkvama za bolji ukus.

Sok od mrkve

sok od mrkve 12

Ovaj sok možda ima i najbolji ukus na ovoj listi, a pun je zdravih i preko potrebnih vlakana. Sa njim, ako ga pijete svaki dan, brže ćete mršaviti, ali i ojačati organizam. Najbolje je da ga pijete svaki dan posle vežbanja.

Sok od kupusa

sok od kupusa 15

Ovaj sok ima najmanje kalorija po čaši, ali i mnogo vlakana i produžiće osećaj sitosti. Uz to, pun je i vitamina C. Pijte ga pre ili posle jela i smanjiće vam i žudnju za slatkišima i slanim grickalicama.

Sok od cvekle

sok do cvekle 11

Znamo da će mnogi od vas negodovati zbog ružnog ukusa ovog soka, ali verujte nam na reč tu jednu čašu možete “progutati”, a vaš organizam će vam biti zahvalan. Cvekla jača telo, popravlja krvnu sliku i daje vam snagu – možete vežbati duže i sagoreti više kalorija.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar