Menu 

Dijete i gubitak kilograma su ženama aktuelne svake godine tokom svih godišnjih doba. Mi smo vam odabrali najgore trendi dijete koje su se pojavile u godini koja je na izmaku i koje nikako ne bi trebalo probati.

To što neke dijete promovišu poznate face iz sveta šoubiznisa ili što ih praktikuju supermodeli širom sveta, to nikako ne znači da su dobre za naše zdravlje i da treba da ih probamo. Za vas smo odabrali one koje bi trebalo izbegavati u širokom luku.

Dijeta sa kuglicama vate

dreamstime_s_412930

Da bi zadržale svoju vitku liniju pojedine manekenke širom sveta praktikuju dijetu sa kuglicama vate, a dijeta podrazumeva gutanje kuglica vate koje su namočene u voćni sok što ženama izaziva osećaj sitosti. Pored toga što žene tera na izgladnjivanje ova dijeta sa sobom donosi rizik od gušenja i opstrukcije probavnog trakta. O ovome je javno progovaorila manekenka Bria Marfi, ćerka proslavljenog glumca Edija Marfija. Više o štetnostima ove dijete pročitajte u tekstu “Roditeljska pažnja – opasna tinejdžerska dijeta”.

dreamstime_s_11067931

Frank plan ishrane i vežbanja

Niko ne voli videti svoju kompromitirajuću fotografiju obajvljenu na nekoj od popularnih društvenih mreža, a upravo to je deo dijetalnog Frank programa koji traje 12 nedelja. Ovaj program se sastoji od posebnih vežbi i plana ishrane ali i nečeg pomalo neobičnog. Naime sve žene koje prate ovaj program treba svake nedelje na Fejsbuku da objave svoju „golišavu“ fotografiju u brushalteru kao motivaciju da istraju do kraja. Mi vam preporučujemo da zaboravite na ove fotografije i motivaciju potražite negde drugde.

Sramna aplikacija za mršavljenje

Ako vas verbalne uvrede motivišu da u teretani budete još vredniji onda skinite japansku aplikaciju koja se zove „Nenshou! For girls“ koja se sastoji od snimaka zgodnih muškaraca koji nas vređaju i nazivaju debeljucama, ne bi li nas podstakli da mršavimo.

Pijanoreksija

Jedno alkoholno piće dnevno je savim u redu i od njega čak možemo imati određene dobrobiti po naše zdravlje, ali izgladnjivanje ceo dan da bismo uštedeli kalorije kako bismo mogli uživati u alkoholu nikako nije dobro. Stručnjaci ovu pojavu nazivaju pijanoreksija (drunkorexia) i kažu da veoma štetno deluje na organizam i dovodi do brzog pijanstva što opet vodi do mnogih zdravstvenih problema.

dreamstime_s_21591398

Preskakanje doručka

Istraživanja su pokazala da preskakanje doručka nakoliko puta nedeljno u stvari dovodi do gojenja ne do gubitka kilograma. Možda zvuči logično da preskakanjem obroka gubimo kilograme, ali to može dovesti do brojnih problema sa metabolizmom.

Program pod nazivom Whole30

Ova dijeta je veoma restriktivna što uglavnom rezultira neuspehom i brzim povratkom izgubljenih kilograma. Ono što je dobro u vezi ovog programa je to što potencira upotrebu zdravih namirnica kao što su meso, morski plodovi, semenje, orašasti plodovi. S druge strane veliki je i spisak namirnica koje su zabranjene kao što su alkohol, žitarice, mahunarke, mlečni proizvodi, alkohol, a nije dozvoljena ni upotreba bilo kakavih šećera uključujući med i nektar agave.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar