Menu 

Svi volimo da se opustimo za vreme praznika i prepustimo užicima koje donose najlepši zimski recepti. Ali, ne plašite se, zima bez debljanja je, ipak, moguća.

Nema potrebe da se izgladnjujete, bežite od divne trpeze i provedete praznike kao štrumpf Mrgud. I to sve zbog toga što se plašite kilograma. Samo par trikova, sasvim jednostavnih i praznici će proći u uživanju, divnim obrocima, a proleće ćete dočekati sa svojom starom kilažom, a možda i izgubiti koji kilogram ako budete aktivni na snegu.

Po jutru se dan poznaje

Neka vam najjači obrok bude upravo doručak. Poslužite jela bogata ugljenim hidratima. Započnite dan u velikom stilu – mnoštvo je ideja za divne praznične jutarnje obroke. A kako dan bude odmicao prebacujte se na što manje količine hrane i na što zdraviju i manje kaloričnu hranu. I ne brinite sagorećete sve u toku dana. Šoljica toplog zelenog čaja će vam u tome svakako pomoći.

Vegan pre večere

zima bez debljanja

Trudite se izbacite što više mlečne proizvode i meso iz glavnih obroka. Jedite lagano pred večeru, polu-veganski. Bazirajte se na povrće, voće i žitarice. A kada dođe vreme večere bacite se na uživanje u hrani – naravno, u umerenim količinama. Ako jedete umereno, u manjim količinama tokom dana uz lagane šetnje i vežbe možete naveče uživati u omiljenim jelima, pa i nekim slatkišima. Naravno, ne treba preterivati i ne jedite ništa dva sata pred spavanje.

Jedno malo pravilo

zima bez debljanjaPostoji takozvano pravilo 80-20. Radi se o tome da 80 odsto hrane koju uneste mora biti zdrava, niskokalorična, nemasna, puna povrća i voća, a ostalih 20 imate slobodu da pojedete šta želite – možete isprobati divna praznična jela.

Kako se vi suzdržavate za vreme praznika? Kako da prođe zima bez debljanja?

Pročitajte i tekst .

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar