Menu 

Zvuči kao oksimoron, ali nisu sve kalorije sagrađene od jednakih materijala, uz pomoć neke hrane prirodnim putem ćete poboljšati sposobnost tela da sagori masne naslage sa stomaka. Pa krenimo redom.

Svima nam se desilo da umesto jogurta pojedemo keks, misleći da je svejedno jer je broj kalorija isti, ali razlika je ogromna. Kao što smo do sad mnogo puta napominjali, ne postoji magično rešenje za skidanje kilograma, ali hrana koju vam danas preporučujemo sigurno će biti od velike pomoći.

Mleko, jogurt i sir sa manje masnoće

Čak više od 90 istraživanja je dokazalo pozitivnu vezu između kalcijuma i poboljšanja telesne kompozicije. Kada je kalcijum u organizmu nizak, telo luči hormone da što bolje iskoristi kalcijum koji imate. Problem je u tome što telo signalizira da zadrži sve masne naslage, čak i one na stomaku. Tri mlečna obroka dnevno uz kontrolisanu ishranu poboljšaće sagorevanje masnoća.

Ovas i ječam

Umesto riže, kao prilog vašem ručku napravite ječam i na dobrom ste putu da skinete masne naslage sa stomaka. Jedno istraživanje je podelilo učesnike u dve grupe, jedni su bili na dijeti, koja je branila celovite žitarice dok su drugi jeli tri obroka celovitih žitarica dnevno, ispostavilo se da su oni koji su jeli žitarice izgubili više masnih naslaga na stomaku, ali su izgubili jednaki broj kilograma.

Jaja

Tajno oružje u borbi protiv masnih naslaga na stomaku su proteini. Najbolji način da izgubite kilograme i dalje je da smanjite unos kalorija, ali samo ukoliko ne smanjite previše i unos proteina. Kako nam to proteini pomažu? Vaše telo koristi mnogo više kalorija da bi probavilo proteine, nego ostalu hranu. Proteini vam takođe pomažu da održite mišićnu masu iako mršavite, a mišćna masa sagoreva više kalorija od masnih naslaga. I na kraju, proteini mnogo bolje zasite od ugljikohidrata.

Proteine uključite u svaki obrok, posebno u doručak, a jaja su najednostavnija varijanta.

Orašasti plodovi (dobre masti)

Ako u vašu dijetu dodate orašaste plodove, masne naslage sa stomaka će se puno brže istopiti.  Ali ipak ne preterujte s grickanjem.

Borovnice

Antocijanin, fitonutrijenti koji se nalaze u borovnicama mogu da utiču na gene koji regulišu metabolizam. Za lakše skidanje masnih naslaga sa stomaka, preporučuje se jedna šolja borovnica dnevno. Više o borovnicama pročitajte u tekstu Borovnice, ma ko ih ne voli?!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar