Menu 

Kad je reč o dijetama i fitnesu, mi, zaposlene žene i majke retko pronalazimo dovoljno motiva i da istrajemo. Borimo se sa kilogramima, nezdravom hranom i neuspešno tražimo vreme za vežbanje. Promenite to uz naše savete.

U većini slučajeva od vežbanja odustajemo veoma brzo, jer ne pronalazimo vreme ili dovoljno zabavne vežbe koje bi nam držale pažnju i motivisale nas. Koliko puta ste iznova i iznova obnavljale svoje člansvo u teretanama i fitnes centrima, ali bezuspešno? Evo nekoliko saveta da budete u formi.

Korak po korak

Jednostavan način da svakodnevno budete fizički aktivni jeste da umesto automobila, bicikla ili gradskog prevoza za kretanje po gradu koristite svoje noge. Hodajte, kad god možete, ustanite ranije i prošetajte na posao, idite pešice po dete u vrtić i njemu se šetnja svakako dobro doći. Ako vam je posao previše daleko udaljen i nemoguće je da stignete pešice parkirajte automobil malo dalje ili izađite iz autobusa nekoliko stanica ranije pa ostatak puta prepešačite.

Male promene

Kad su u pitanju promene loših životnih navika nezdrave hrane i pića nećete postići ništa ukoliko od danas, naprasno odlučite da ćete se hraniti isključivo zdravom hranom. Počnite polako, sa malim promenama, svaki dan jednu nezdravu namirnicu zamenite zdravom, a kad izbacite sve nezdrave namirnice odredite jedan dan u nedelji koji će biti dan za varanje. Pronađite neku kretku fitnes rutinu (a danas ih je mnogo) koju ćete obavljati svako jutro a neće vam oduzimati mnogo vremena, probajte „10 minuta i zapalite mišiće, oblikujte telo“ ili „Oblikujte telo za samo 7 minuta“.

Ne plašite se eksperimentisanja

Menjajte rutu trčanja ili hodanja, menjajte vežbe istezanja i fitnes rutine, istražujte nove restorane koji nude zdravu hranu i pronađite iste takve prodavnice. Od prelaska na zdrave životne navike i dovođenja svog tela u formu, napravite prevu malu avanturu. Uključite članove porodice da zajedno s vama istražuju, traže sezonsko voće i povrće, kuvaju i uče.

Nemojte se porediti sa drugima

Ono što je dobro za nekog drugoga ne mora nužno da znači da će biti dobro i za vas. Budite svoji trudite se na svoj način i budite ponosni na ono što ste postigli, ma koliko to išlo sporije nego kod vaših drugarica. Ne postavljajte sebi ciljeve da želite izgledati kao neka druga osoba, već si kupite za broj manju haljinu i neka vam glavni motiv bude da vam do kraja leta stoji kao salivena. Ovj put nikako neće biti lagan, ali verujte isplati se.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar