Menu 

Donosimo vam jedan zanimljivi novi recept sa jagodama. Nećete odoljeti ovoj zakuski na štapiću. A baš je jednostavno za napraviti.

jagode na stapicu2Sastojci:

Napravite smesu za palačinke onako kako vi volite. Ne treba vam mnogo – imajte na umu da trebate samo umočiti 12 jagoda u tu smesu. Zato možete umutiti 1 jaje, malo mleka i vode, malo soli i šećera i brašno. Tu smesu ostavite sa strane. Jagode očistite od peteljki i nabodite ih na drvene štapiće. Poredajte na papir i ostavite u zamrzivač na 30-tak minuta.

jagode na stapicu1Čokoladu otopite, poluzaleđene jagode umačite u čokoladu (kada ih umočite malo ih okrećite nad posudom da se čokolada ravnomerno rasporedi po voćkici i da vam ne kapa na sve strane). Redajte ih jednu po jednu ponovo na papir (po mogućnosti masni papir za pečenje) i vratite u zamrzivač na 15 minuta da se čokolada dobro stegne.

Zagrejte ulje u dubljoj posudi (treba vam mnogo ulja, da možete jagode u potpunosti potopiti). Kada ulje postane vrelo umačite jagode sa čokoladom u smesu za palačinke, malo ih okrećite da se smesa dobro rasporedi i da višak ne kapa, i stavite ih, držeći za štapić, u vrelo ulje okrećući povremeno (ukoliko je potrebno). Pecite dok ne dobiju zlatnu boju – tek minut dva. Vadite ih i redajte na papir. Ostavite da se prohlade – 10 do 15 minuta, da se čkolada ponovo stvrdne. Pospite šećerom u prahu. Zanimljivo, zar ne?

(OVDE pročitajte recept za smotuljke sa jagodama)

 

Recept
Ime Recepta
Vafl jagode na štapiću
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 60 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Rozalija Rozić via Facebook

    jagode u čokoladi da bez obzira da li bijela ili crna i to bez tijesta, super, njam…

  2. Radinka Kosorić-Nišević via Facebook

    Ajd šta ću ih zamotavati kad su najbolje onakve kakve jesu.

Napišite komentar

Zdravlje

Ukoliko ne vežbate i ne marite za zdravu ishranu velike su šanse da će se to u kasnijim godinama odraziti na vaše zdravlje. Sada možete i proveriti koliku ste štetu napravili svom...