Menu 

Donosimo vam jedan zanimljivi novi recept sa jagodama. Nećete odoljeti ovoj zakuski na štapiću. A baš je jednostavno za napraviti.

jagode na stapicu2Sastojci:

Napravite smesu za palačinke onako kako vi volite. Ne treba vam mnogo – imajte na umu da trebate samo umočiti 12 jagoda u tu smesu. Zato možete umutiti 1 jaje, malo mleka i vode, malo soli i šećera i brašno. Tu smesu ostavite sa strane. Jagode očistite od peteljki i nabodite ih na drvene štapiće. Poredajte na papir i ostavite u zamrzivač na 30-tak minuta.

jagode na stapicu1Čokoladu otopite, poluzaleđene jagode umačite u čokoladu (kada ih umočite malo ih okrećite nad posudom da se čokolada ravnomerno rasporedi po voćkici i da vam ne kapa na sve strane). Redajte ih jednu po jednu ponovo na papir (po mogućnosti masni papir za pečenje) i vratite u zamrzivač na 15 minuta da se čokolada dobro stegne.

Zagrejte ulje u dubljoj posudi (treba vam mnogo ulja, da možete jagode u potpunosti potopiti). Kada ulje postane vrelo umačite jagode sa čokoladom u smesu za palačinke, malo ih okrećite da se smesa dobro rasporedi i da višak ne kapa, i stavite ih, držeći za štapić, u vrelo ulje okrećući povremeno (ukoliko je potrebno). Pecite dok ne dobiju zlatnu boju – tek minut dva. Vadite ih i redajte na papir. Ostavite da se prohlade – 10 do 15 minuta, da se čkolada ponovo stvrdne. Pospite šećerom u prahu. Zanimljivo, zar ne?

(OVDE pročitajte recept za smotuljke sa jagodama)

 

Recept
Ime Recepta
Vafl jagode na štapiću
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 60 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Rozalija Rozić via Facebook

    jagode u čokoladi da bez obzira da li bijela ili crna i to bez tijesta, super, njam…

  2. Radinka Kosorić-Nišević via Facebook

    Ajd šta ću ih zamotavati kad su najbolje onakve kakve jesu.

Napišite komentar

Zdravlje

Ako je vjerovati istraživanjima placebo spavanje zaista djeluje. Ako samo dovoljno čvrsto vjerujete da ste se naspavali to popravlja funkciju mozga i čini vam se da ste odmorni. Piši! Širi dalje!