Menu 

Mlečni proizvodi spadaju u najčešće korištene namirnice, kako kod nas tako i u celom svetu. U velikim količinama koristimo sireve, mleko, pavlaku, jogurt, sladoled i sve one divote koje možemo naći u prodavnicama. Jeste li se ikada zapitali šta bi se desilo organizmu kada biste prestali konzumirati mlečne proizvode?

Kao što postoji mnoštvo razloga zbog kojih bi trebalo da jedete mlečne proizvode isto tako postojinekoliko zbog kojih bi trebalo da smanjite njihovu konzumaciju. Otkrivamo vam šta će se desiti ako jednostavno prestanete koristiti mleko.

14116836594_3aea021e99_z

Izbijaće vam manje prištića po licu. Ako ste skloni pojavi prištića pokušaje izbaciti mlečne proizvode iz ishrane i vaš problem će se smanjiti. Naučnici kažu da mleko sadrži testosteron koji stimulišu žlezde u koži što dovodi do pojave prištića.

Bolja probava, manje gasova. Gotovo dve trećine svetske populacije ima problema sa probavljanjem mleka. Ako ste netolerantni na laktozu prvi korak koji treba da učinite jeste da se odreknete mlečnih proizvoda.

Smanjen rizik od kancerogenih obolenja. Švedski naučnici su otkrili da žene koje piju više od šolje mleka dnevno imaju duplo veće šanse da dobiju rak jajnika od žena koje piju manje količine mleka.

Duži život. Istraživanja su pokazala da ukoliko pijete mleko na dnevnoj bazi povećava se rizik od smrtnosti za 15 odsto. Krivac tome je galaktoza, jednostavni šećer koji se nalazi u mleku koji uzrokuje oksidativni stres i upale koji izazivaju razna obolenja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Majčina dušica je prema istraživanja puno više od začina za vaša jela, ulje majčine dušice dokazano deluje bolje na menstrualne bolove od ibuprofena. Otkrivamo više. Piši! Širi dalje!