Menu 

Kruške i jabuke su voće koje retko režemo na šnite unapred jer boju promene neverovatnom brzinom. Iako boja ne utiče na ukus moramo priznati da nam smeđe šnite jabuka nisu ni malo primamljive. Mi naravno imamo trik kako da sprečite da vam kruške i jabuke potamne.

Od danas ćete bez problema moći unapred rezati kruške i jabuke za dečiju užinu ili za neku zabavu jer mi imamo veoma efektne trikove.

Ne biste verovali, ali postoji više od jednog načina da voće ne potamni, a ključni sastojak je limunska kiselina koja zaustavlja oksidaciju.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-delicious-ripe-sliced-pear-wooden-table-image32140227

Kad voće operete i isečete potopite ga u jednu od pet mešavina koje ćemo vam predložiti, a sve imaju jednako dobro delovanje.

  • Potopite voće u posudu u kojoj ste pomešali šolju hladne vode i jednu kašiku limunovog soka. Ako imate veću količinu voća, količine vode i limunovog soka uduplajte.
  • Slana voda će takođe sprečiti oksidaciju, jednostavno u jednu litru vode stavite ¼ kašičice soli, dobro promešajte da se so otopi i stavite voće na pet minuta.
  • Gazirana pića poput Sprite-a ili 7 up-a takođe mogu pomoći. Iako nisu baš najzdravija opcija zbog svih sastojaka od kojih se prave dobro će poslužiti kao “prva pomoć”.
  • U jednu šolju vode umešajte jednu kašičicu limuntusa i u otopinu stavite voće i možete biti sigurni da neće potamniti.
  • Kombinacija soka od ananasa i soka od limuna takođe će sprečiti tamnjenje, a vašem voću daće poseban ukus.

Nakon što je voće bilo u otopini koju ste odabrali punih pet minuta, procedite ga i spremite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem, a pre nego zatvorite vrećicu istisnite što je više moguće vazduha.

Vrećicu spremite u frižider i budite sigurni da će dugo vremena zadržati svežinu i lepu boju.

Sviđa nam se
Autor
Kako da vam kruške i jabuke ne potamne
Datum
Ime
So, limunov sok za svežinu jabuka i krušaka
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar