Menu 

Iako znate koliko su sprejevi za učvršćivanje kose štetni jednostavno ne možete zamisliti svoju svakodnevnu rutinu jutarnjeg spremanja bez njih? Probajte sami napraviti potpuno prirodni sprej za kosu koji će vas oduševiti.

Kosa sa mnogo spreja može izgledati jako ružno i neprirodno, ali u želji da nam svaka dlaka stoji na svom mestu retko na to obraćamo pažnju. Pored toga, sprejevi za kosu su štetni i za kosu i za okoliš pa je upravo iz tog razloga na DIY natural blogu objavljen recept za potpuno prirodni sprej za kosu koji nije ni malo štetan, a dovoljno je snažan da vašu frizuru održi onakvom kakvom ste je zamislili, ceo dan.

Potrebni sastojci

  • Za tamnu kosu –jedna narandža; za svetlu kosu – jedan limun
  • 2 šolje destilovane vode
  • 2-3 kašike vodke ili nekog drugog neobojenog alkohola
  • 6-8 kapi eteričnog ulja lavande

sprej

Celu narandžu ili limun isecite na komadiće, pomešajte sa vodom i stavite na šporet da kuva dok se tekućina ne prepolovi.

Iscedite tekućinu od komadića voća kroz gustu tkaninu. Ako nemate punu šolju tečnosti dodajte još malo destilovane vode. Ostavite tekućinu da se hladi.

Alkohol i eterično ulje pomešajte u manjoj posudi, a zatim sve pomešajte sa sokom od voća.

Sprej za kosu uspite u plastičnu sprej flašicu i dobro promešajte kao i pre svake upotrebe.

Imajte na umu da ovaj sprej neće fiksirati vašu kosu tako da bude neprirodna i nepomična, ali budite sigurni da ćete nakon nekoliko upotreba uvideti sve prednosti ovog prirodnog preparata.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Svako ko je bar jednom imao afte u ustima zna kolika muka mogu biti ove sićušne bele rane. Ne daju nam da jedemo, a ako su na nezegodnijim mestima čak nam je i pričanje otežano....