Menu 

Neke devojke počinju da koriste proizvode protiv starenja kože već u 20-tim. Da li je to ispravno i uopšte potrebno? Saznajte više o anti-aging proizvodima.

Nega kože, posebno lica je svakako važna i devojake preokupira još od tinejdžerkog doba. Postajemo opterećeni savršenom kožom, potpadamo pod uticaje reklama i trčimo da sprečimo starenje i bore već u 20-tim. Međutim, bespotrebno se zalećemo.

Mlade 20-te

Istraživanja pokazuju da vam u 20-tim i 30-tim ne treba gotovo ništa više osim da ne pušite, da se zdravo hranite i da ne zaboravljate da nanosite verno kremu za sunčanje.

krema za suncanje na licu

Od svih krema i kremica u ovom periodu vaša najbolja drugarica bi trebala biti krema za sunčanje, za zaštitu od UVA i UVB zraka, sa faktorom 30 ili većim. To je vaš najbolji anti-aging proizvod. Drugi te vrste vam ne treba. Čuvajte se sunca i opekotina. Važnija je zdrava koža od preplanulog tena – imajte to uvek na umu.

Što se tiče pušenja ono otežava proizvodnju kolagena u našem telu, pa to vremenom vodi do rane pojave bora. Ako pušite i često se izlažete suncu, preterujete sa onim “moram da pocrnim” veća je mogućnost da ćete dobiti rano bore i to do 10 puta u donosu na druege ljude koji nemaju te navike.

Anti-aging proizvodi nisu za mladu kožu

mlade devojke prelepeDo sredine 30-tih, pa ponekad i do početka samih 40-tih (u zavisnosti od vašeg stila života) ne treba vam gotovo ništa osim zdravog života, pravilne ishrane, mnogo vode, povremenog pilinga i dobre površinske hidratacije. Kreme protiv starenja kože “obećavaju” oporavak ćelija i poboljšanje elastičnosti. Ali, verujte nam na reč, to vama trenutno nije potrebno. Vaše telo do sredine 30-tih većinom može samo da proizvodi dovoljno kolagena i vaša koža je još uvek vrlo sposobna da se sama regenriše.

Ma kako neverovatno zvučalo ovi proizvodi u 20-tim i 30-tim čak mogu da pogoršaju stanje vaše kože, da izazovu pojavu bubuljica, da iziritiraju kožu, da je učine osetljivijom na sunce.

Mnoge mlade devojke se danas zaleću i prerano kreću u kupovinu anti-aging krema i onda se razočaraju u rezultate – kreme su skupe, a koža se često menja na gore, vraćaju se ponekad i one tinejdžerkse akne.

Šta onda koristiti

Držite se svog standardnog režima čišćenja i hidratacije. Čistite lice blagim sredstvima naveče i ujutro i koristite neku hidratantnu kremu ili prirodna negujuća ulja. Pored toga stručnjaci još jednom naglašavaju da je krema za sunčanje vaš najbolji anti-aging proizvod. Kupite neku kvalitetnu sa malo većim faktorom zaštite.

prve bore na licu

Ako želite dodatnu negu kupite antioksidantni serum ili kremu koji sadrže vitamin C, vitamin E, zeleni čaj, nikotanimid (niacinamid) i alfa lipoinsku kiselinu. Oni minimizuju štetu koju uzrokuje zagađenje i izlaganje suncu. Možete kupiti i proizvode sa retinoidom ili retinolom.

Retinoidi mogu da umanje akne, suze proširene pore, poboljšaju boju kože i njeno opšte stanje. Retinoide ne bi trebale koristiti trudnice ili dojilje, a trebate imati na umu da njihovim korišćenjem u prvim sedmicama mogu da se pojave crvenilo, suva koža i perutanje kože. Zato ih treba postepeno uvoditi u svoj režim nege.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar