Menu 

Samouki ekspert za lepotu i negu Mišel Pan tvrdi da maska za lice od mačijeg peska može da smanji pore, spreči akne i učini vašu kožu izrazito mekom. Da li joj verujete?

Mlada Mišel Pan (Michelle Phan) iz Bostona ima svoj sajt na kome postavlja svoja video uputstva za negu i šminku, ponekad, u saradnji sa velikim brendovima poput Lancomea. Ona svoje tvrdnje zasniva na priči o bentonit glini, koja je u osnovi gotovo svakog mačijeg peska, a koja je, inače, i važan sastojak mnogih maski za čišćenje lica, ali i pakunga za telo.

 

Njeni tutorijali su vrlo popularni, a ovaj je privukao više od 800.000 ljudi. Mišel savetuje da koristite čisti mačiji pesak, bez dodataka i mirisa, da vam pesak ne bi iziritirao kožu. (Ukoliko na vrećici piše da je sastav: 100 odsto bentonit, onda je to ono što vam treba). Zamislite samo da bi vam ova poprilično jeftina vrećica “negujuće” gline, mogla potrajati i celu godinu – ističe Mišel.

Evo šta ona savetuje:

Potrebno je da pomešate dve kašike mačijeg bentonit peska sa malo vode. Zagrejte smesu u mikrovalnoj na 10 ili 20 sekundi. Treba samo malo da je ugrejete. (U smesu možete dodati malo aloe vera gela ili nekog negujućeg ulja).

Nanesite toplu smesu prstima lagano na lice. Nije potrebno da nanosite sama zrnca, već vam je važna samo muljevita voda. Pazite samo da ne trljate grubo lice ukoliko nanesete i malo zrnaca. Izbegavajte područje oko očiju i nanesite samo tanak sloj. Sačekajte 15 minuta da se maska osuši. Već posle pet minuta osetićete kao malo golicanje i zatezanje kože.

Kada se maska osušila lagano je saperite sa lica mlakom vodom i hidratizirajte kremom.

Nekoliko sajtova je toplo preporučilo njen, pomalo bizarni, tretman, a neki su otišli tako daleko da su istakli da je reč o jednom od najboljih tretmana za lice koje ćete ikada probati.

Ne može se reći da ova priča nema smisla. Bentonit je zaista cenjena glina kada je u pitanju nega kože, ali, na žalost, ne možemo uvek biti u potpunosti sigurni šta proizvođači tačno stavljaju u mačiji pesak, tako da verujemo da će se mnogi držati sigurnih tretmana i glina, koje nam dolaze iz apoteka.

Šta vi mislite o ovom tretmanu? Isuviše bizaran ili ga vredi ispobati?

Ukoliko ste više za opciju proverenih maski pročitajte tekst Maska za učvršćivanje lica od gline .

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar