Menu 

Mnogi su se ljudi uverili da dobar odabir onog što unose u svoj organizam može da im pomogne da duže zadrže mladalački izgled. Ovaj smoothie protiv starenja se zato zove i “ostani mlad”.

Kada nutricionisti govore o hrani protiv starenja, obično misle na namirnice koje mogu da spreče osteoporozu, upale ili rak. A, ovaj smoothie je prava bomba zdravlja i prepun je zdravih nutrijenata. Bobičasto voće i zeleni čaj su odlični antioksidanti, a laneno seme puno omega 3 masnih kiselina, koje se bore protiv raznih upala. Tu je i jogurt, pun kalcijuma za jačanje kostiju, ali probiotika koji jačaju imunitet. Smešajte ove sastojke za doručak i vitamini, proteini i vlakna će obezbediti energiju za sve izazove koji vas čekaju tog dana. Smućkajte svoj smoothie protiv starenja

Smoothie protiv starenja – receptsmoothie protiv starenja

U blenderu, srednjom brzinom, 20-tak sekundi mešajte: 1/2 šolje zamrznutih organskih borovnica, 1/2 šolje zamrznutih organskih jagoda, 1/2 šolje rashlađenog, nešećerenog zelenog čaja, 3/4 šolje niskokaloričnog organskog jogurta i 2 kašike mlevenog lanenog semena.

Smoothie ukrasite jagodama i drugim bobičastim voćem, a ukoliko izbegavate mlečne proizvode, jogurt zamenite proizvodom od soje. (U prodaji možete naći i jogurte od soje).

Ovom smoothie napitku možete dodati i neke suplemente, multivitamine, minerale ili neke digestivne enzime, da bi vaš smoothie protiv starenja bio zaista savršen.

Lecitin može pomoći da podignete nivo acitelholina u telu, što značajno utiče na poboljšanje pamćenja, što je, naravno, vrlo važno kako ulazite u zlatne godine. Dodajte napitku 1 do 2 grama lecitina u granulama ili tečnog.

Vitamin E hrani kožu, pomaže da održite nivo zdravog holesterola i ublažava simptome perimenopauze (perioda pred menopauzu, koji nastupa u 40-tim godinama, ali i ranije). Dodajte smoothie napitku vitamin E u količinama preporučenim za starije osobe.

Vitamin C je prirodni antioksidant, koji jača imnunitet. Ovom napitku možete dodati 200 mg vitamina C u prahu ili izmrvljenu tabletu.

Kako se vi borite sa prvim znacima starenja? Šta vama pomaže? Da li bi ste pokušali napraviti smoothie protiv starenja?

(Ako volite smoothie napitke, sigurni smo da ćete probati i ovaj za lepšu kosu)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar