Menu 

Saznajte

Iako na njih gledate samo kao dekoraciju za vaša peciva ili dresing za salatu, semenke maka su dokaz da dobre stvari u većini slučajeva dolaze u malim pakovanjima. Otkrivamo vam za šta nam...

Nestrpljivo čekamo ovogodišnje prve pahulje. Budite spremni za njih. Napravite deci boje za sneg, uz pomoć kojih će moći slikati po snežnom pokrivaču.

Savršena zabava za mališane pored klizanja – slikanje na snegu. Napravite im ove boje i uspite ih u boce ili raspršivače i recite im da naslikaju šta god požele na prirodnom belom platnu.

boje za sneg 1

Za boje za sneg vam treba:

  • Boca sa uskim otvorom ili raspršivačem
  • Boje za hranu
  • Voda

boje za sneg 2

Ideju smo pronašli na blogu Thesitsgirls. Boce prvo napunite vodom, pa ubacite boje za hranu onoliko koliko je potrebno da biste dobili dovoljno jaku boju. Da bi boje bile što izraženije stavite više boje za hranu. Na bocu stavite poklopac ili raspršivač, pa protresite.

boje za sneg 4

Okupite male umetnike, dobro ih obucite, neka obavezno stave rukavice i dajte svakome po jednu bocu. Zadajte im šta da naslikaju (cvet, srce, vaš lik, …), pa im dajte i čas slobodnog crtanja. Deci ostaje samo da našpricaju snežni pokrivač bojom i stvaraju oblike po želji.

boje za sneg 5

Pročitajte i Napravite sneg – na dva načina.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar