Menu 

Jedna od prirodnih pojava kojima se deca uvek dive jeste sjaj zvezda na nebu. Ako se i vaši klinci oduševljavaju zvezdama i sazvežđima napravite im ovu fenomenalnu teglicu – zvezdano nebo.

Ideju za zvedano nebo u teglici smo pronašli na Designmom blogu, a kad smo se uverili koliko je jednostavna za realizaciju morali smo je podeliti sa vama. Obzirom da ovog leta, do sad, nismo baš mogli uživati u pogledu na zvezde i vedrim letnjim noćima, sigurni smo da ćete i vi i vaša deca uživati u pogledu na vašu teglicu.

Potreban materijal:

  • Staklena tegla
  • Aluminijumski pleh za pečenje za jednokratnu upotrebu
  • Mala baterijska lampa
  • Šilo
  • Makaze

Od aluminijumskog pleha izrežite četvrtasti komad dovoljno veliki da obloži celu unutrašnjost teglice, a pomoću zadnje strane kašike izravnajjte foliju od svih neravnina.

zvezde4

Nakon toga foliju izbušite sa šilom, nacrtajte vama poznata sazvežđa, malog medveda, velikog medveda, oriona, a zatim napravite mnoštvo manjih i većih rupica koje će vam predstavljati zvezde.

zvezde3

Urolajte foliju u širinu unutrašnjosti teglice, presavijte vrhove gde se spaja da se ne bi odmotala pa je stavite u teglicu.

zvezde2

Nakon toga u teglicu stavite baterijsku lampu i zatvorite poklopac. Kad padne noć, zamračite prostoriju u potpunosti, upalite lampu u teglici i stavite je negde blizu zida pa gledajte zvezde.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar