Menu 

Votka spada među najpopularnija alkoholna pića na svetu, ali osim u koktelima možete je koristiti u domaćinstvu na mnoštvo veoma neobičnih, ali korisnih načina. LifePressmagazin je tu da vam ih sve otkrije.

Ako niste neki ljubitelj alkohola, a imate bocu votke koja vam, sad već godinama, stoji u frižideru, onda jednostavno morate pročitati naše savete. Votka će vam veoma brzo postati sredstvo za rešvanje mnogih iznenadnih stnih problemčića.

Krenimo redom.

votka2

Protiv svraba usled reakcije na otrovni bršljan. Ako ste slučajno naleteli na ovu veoma nezgodnu biljku, svrab će vam brzo i jednostavno ublažiti votka. Jednostavno premažite zahvaćene delove tela, i svrab će gotovo trenutno nestati.

Za osveženje tkanine. Stavite votku u sprej flašicu pa njome poprskajte nameštaj ili odeću koja je poprimila neugodan miris usled stajanja pa je iznesite napolje da se prozrači.

Za posvetlenje kose. Dodajte malo votke u 2,5 dl vašeg standardnog šampona i vaša kosa će biti svetlija i dobiće poseban sjaj.

Za uklanjanje plesni. Sipajte votku u sprej flašicu, poprskajte plesan i ostavite da stoji 10 minuta, zatim izribajte suvom četkicom.

Protiv zubobolje. Ako niste u stanju odmah posetiti zubara, zubobolju možete ublažiti votkom, jednostavno mućkajte u ustima tako da dezinfikujete bolni zub i da utrne.

Za pranje prozora. Pomešajte votku sa vodom u omeru 1:1 i poprskajte prljave prozore te obrišite suvom krpom.

Da cveće duže ostane u životu. Buketu cveće ćete produžiti vek ako u vodu u kojoj stoji uspete nekoliko kapi votke i kašičicu šećera.

Za uklanjanje mrlja od vode. Namočite komadić vate u votku pa njome prebrišite mrlje od vode na kristalu, hromu ili nerđajućem čeliku. Delovaće mnogo brže nego sirće koje se u te svrhe najčešće koristi.

Za čišćenje dijamanata. Ako imate nakit sa dijamantima sjaj ćete mu vratiti ako ga prebrišete vatom koju ste namočili u votku.

votka3

Za smanjnje otoka. Napravite hladan oblog tako da pomešate jednake delove votke i vode, sipate u plastičnu kesicu pa stavite u zamrzivač.

Protiv insekata. Tokom letnjeg perioda namažite kožu votkom da oterate dosadne komarce.

Produžite život britvicama. Da bi vam britvice za brijanje ostale duže oštre namočite ih u votku i tako ćete sprečiti rđanje.

Protiv neugodnog mirisa obuće. Da biste uklonili neugodan miris iz obuće jednostavno unutrašnjost našpricajte votkom i ostavite da se zrači.

Sviđa nam se
Autor
Iznenađujući načini na koje možete iskoristiti votku
Datum
Ime
Kako koristiti votku u domaćinstvu
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar