Menu 

Ključna stvar za uredan dom bez nereda i suvišnih stvari nije sklanjanje nego spremanje stvari na prava mesta.

Ako su to stvari koje koristite svakodnevno ili jednom u mesec dana, nered će se uveliko smanjiti ako tačno znate gde vam šta stoji i koliko često to koristite. Da biste smanjili nered podelite stvari na četiri kategorije od A-D.

Organizacija kupatilo

Pod A kategoriju smestite stvari koje koristite na dnevnoj bazi, četkice za zube, šolje… Smestite ih i na vidljiva i lako dostupna mesta. Otvorene police, lavabo. Donji veš i čarape stavite u najgornju ladicu komode.

Pod B kategoriju svrstajte stvari koje koristite često ali ne svakodnevno, recimo nekoliko puta sedmično. Stvari kao što su garderoba za izlaske, posude za miksanje, mikseri… Njih stavite u zatvorene komode, ne moraju vam biti pri ruci, sklonite ih sa radnih površina, a odevne predmete spremite na police i ladice ispod onih iz A kategorije.

Pod C kategoriju spremite stvari koje koristite sezonski ili veoma retko kao što su praznični ukrasi, zimski kaputi ili oprema za plažu. Spremite ih na tavan, podrum ili veoma visoke police dok vam ne zatrebaju.

D kategorija je rezervisana za stvari koje ne koristite, ali ih čuvate iz nekog posebnog razloga . Stare ploče, nameštaj, sitnice… Gledajte da ove stvari spremite što dalje od vašeg svakodnevnog prostora, garažu ili podrum, negde gde ne ulazite svaki dan.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar