Menu 

Kada krenete sa prolećno/letnjim sređivanjem vrta i kućnog cveća čini vam se da stalno nešto kupujete, dodajete. Probajte da reciklirate. Pogledajte kako da napravite ekstra kreativne saksije.

I posudice u kojima držimo cveće mogu biti isto tako lepe i primamljive kao i biljke. Donosimo vam nekoliko zanimljivih predloga kako da oživite vaše saksijice.

jaja saksije2

Izlivanje betona. Zašto da ne!? Napravite saksijice po svojim modlicama. Pronađite plastične posude ili, najbolje – donji deo velikih platičnih boca ili kantica i u njih sipajte betonsku masu i oblikujete saksiju (foto uputstva pogledajte u galeriji).

Stare dečije igračke vam mogu poslužiti kao saksijice. Recimo, plastični kamion sa prikolicom, autići, kantice ili dinosaurusi, kojima ćete morati napraviti udubljenje na leđima. (Postoje i prave dinosaurusi saksijice, koje možete potražiti putem online shopova)

Verovatno ste čuli da mnogi kreativci prave nakit od pečene gline, a zašto vi ne probate izraditi saksijice? Vrlo je jednostavno. Glinu možete kupiti u knjžarama i na vama je samo da pravite oblike, posudice i da ih ispečete. Posle ih možete prefarbati i ukrasiti.

Ljuske od jaja su odlične za male biljke ili kada razvijate semena. Sakupite nekoliko ljuskica (pazite kada razbijate jaja da ih ne polovite kao inače, nego samo da razbijete i otkinete vrh). Poredajte ih u njihovu kartonsku kutijicu, stavite malo zemlje i par semena u ljuske, dodajte sasvim malo vode i ukrasite.

Stare stolice nisu uvek za bacanje. Da bi ste od njih napravili saksijice, trebate odstraniti sedište ili deo sedišta i na to mesto staviti skasiju. Da bi ste uneli malo retro duha, dekupažirajte drvene stolice (o dekupažiranju nameštaja smo pisali OVDE), prefarbajte ih, ukrasite.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Saznajte

Imate vintage nameštaj koji želite restaurirati i staviti u vikendicu ili stan. Mi imamo fenomenalnu ideju kako da napravite posebne drške za kuhinjske ormariće ili za stari bakin kredenac.