Menu 

Upala mokraćnih kanala može biti veoma bolno i neugodno iskustvo, a jedna od pozitivnih stvari kad je ova bolest u pitanju jeste što je efikasno možemo lečiti lekovima iz kućne radinosti. Otkrivamo vam one najefikasnije.

Probleme sa urinarnim traktom bez problema možete lečiti sastojcima koje možda već imate u vašoj kuhinji i za koje vam nisu potrebni recepti lekara. Ako imate problema sa upalama evo šta vam može biti od velike pomoći.

Voda. Prva stvar koju će vam većina lekara reći ako imate upalu mokraćnih kanala jeste da pijete puno vode jer na taj način isterujete bakterije iz urinarnog trakta. U slučaju upale preporučuje se i do 10 čaša vode u toku dana.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Sok od brusnica. Sok od brusnica će vam takođe pomoći da isterate zlobne bakterije iz mokraćnih kanala, a možete uzimati i suplemente na bazi brusnica. Obavezno birajte sokove koji ne sadrže šećere jer od onih slatkih nećete imati puno koristi, samo ćete uneti nepotrebne kalorije. Da biste bili sigurni najbolji način je da ujutro skuvate čaj od brusnice i pijusckate tokom dana.

Vitamin C čini vaš urin više kiselim što pomaže da se uspešno bori protiv bakterija i zato vam supelmenti vitamina C mogu pomoći kod upale mokraćnih kanala.

Zamenite loše bakterije dobrima. Jogurt sadrži probiotike, odnosno dobre bakterije koje će vam pomoći da se izborite sa lošim bakterijama u urinarnom traktu. Jogurt bi trebalo da jedete uvek, a posebno kad imate upalu mokraćnih kanala.

Ublažite bolove toplim oblozima. Bolove, iritaciju i peckanje u predelu vaginalnog područja možete ublažiti toplim oblozima. Neka oblozi ne budu previše vrući i nemojte ih držati na stomaku duže od 15 minuta u komadu.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Soda bikarbona. Ako vas jako pecka dok mokrite to možete ublažiti tako što ćete pola kašičice sode bikarbone rastvoriti u čaši vode i piti tokom dana.

Izbacite štetne namirnice. Namirnice poputa kofeina, alkohola, ljue hrane, nikotina i gaziranih pića iritiraju bešiku te otežavaju proces izlečenja zato bi bilo dobro da ih izbacite iz upotrebe bar dok se upala ne smiri.

Praznite bešiku. Svaki put kad ispraznite bešiku, čak i malom količinom mokraće rešavate se malog dela bakterija koje uzrokuju infekciju i zato idite u wc kad osetite i najmanji nagon.

Čajevi. I na posletku tu su dobro poznati čajevi koje možete piti da se rešite urinarne infekcije, a jedan od najefikasnijih je svakako uvin čaj.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar