Menu 

Urinarna inkontinencija je veoma neugodna pojava i pogađa čak 25 odsto žena godina između 14 i 21 i čak 60 odsto žena godina između 40 i 60. Otkrivamo vam kako da izlečite urinarnu inkontinenciju prirodnim putem.

Statistike kažu da čak polovina žena koje pate od urinarne inkontinncije ne odu kod lekara i ne dobiju pravu dijagnozu.

Najčešće vrste urinarne inkontinencije:

Inkontinencija uzrokovana stresom. Dešava se da se malo pomokrite za vreme kijanja, kašljanja ili podizanja nečeg teškog.

Učestalo mokrenje. Kada imate iznenadnu jaku potrebu za mokrenjem.

Osećaj pune bešike. Kad često odlazite u tolaet, a uvek imate osećaj da niste u potpunosti ispraznili bešiku.

Pomešana inkontinencija. Kada imate simptome više od jedne vrste inkontinencije.

Nije važno šta je uzrok vaše inkontinencije, da li je to trudnoća, menopauza ili gojaznost uvek postoji način da se izlečite. U slučaju urinarne inkontinnecije se preoručuju prirodni tretmani koji ne uključuju lekove. Obično su veoma delotvorni, jeftiniji su i ne uzrokuju neželjene efekte.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-problems-constipation-woman-toilet-has-image43077149

Prirodni tretmani za urinarnu inkontinenciju

Trening bešike. Ova tehnika podrazumeva odlaganje mokrenja kad imate jaku potrebu. Treba da odlažete vreme između dva mokrenja sve dok ne dostignete cilj od dva sata. Na ovaj način možete i upratiti šta je to što je okidač za vaše simptome.

Duplo mokrenje. Ako imate osećaj da niste ispraznili mehur do kraja nakon mokrenja sačekajte nekoliko minuta pa ponovno pokušavajte i pokušavajte.

Mokrenje po rasporedu. Umesto da čekate da osetite nagon napravite raspored po kome ćete ići u wc, neka to bude svakih dva do četiri sata.

Ishrana i navike. Da biste ponovno stekli kontrolu nad bešikom postoji i nekoliko promena koje možete uvesti u svoju ishranu i navike da biste olakšali tenziju. Na primer, izbegavajte stvari koje vam iritiraju mehur kao što su kofein, duvan, alkohol, veštački zaslađivači i začinjena hrana.

Izbegavajte proizvode za intimnu higijenu koji sadrže mirise i pijte 6-8 čaša vode dnevno.

Vežbe. Kegelove vežbe mogu ojačati mišiće karlice i poboljšati kontrolu mehura. Kegelove vežbe podrazumevaju stiskanje mišića karlice kao kad se suzdržavate da ne mokrite, izbrojite do 10 zatim opustite mišiće. Ponovite postupak 20 puta, 3-4 puta dnevno

Članak
Naslov
Prirodni načini da izlečite urinarnu inkontinenciju
Opis
Urinarna inkontinencija je veoma neugodna pojava i pogađa čak 25 odsto žena godina između 14 i 21 i čak 60 odsto žena godina između 40 i 60. Otkrivamo vam kako da izlečite urinarnu inkontinenciju prirodnim putem.
Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Sanja Radetic

    Samo radite Kegelove vjezbe…100% djelotvorno!!!

Napišite komentar