Menu 

Ono što vekovima muči žene širom planete je svakako problem podočnjaka i natečenih očiju. Trudimo se izgledati sjajno od prvog minuta po buđenju, a umorne oči nam ni malo nisu od koristi.

Kako ih se rešiti?

Sastojci za predloge koje smo vam našli su vam svakodnevno na dohvat ruke i ne uključuju repove guštera ili sušeno krilo šišmiša. Probajte!

Vrećice čaja

Za vrećice čaja ste sigurno znali. Ali, jeste li znali da su zeleni i crni čaj, koji sadrže više kofeina, bolji za smanjenje nadutosti i potpomažu bolji rad krvnih sudova dok su biljni čajevi, posebno kamilica ( više o kamilici pročitajte OVDE) bolji za crvenilo i upale.

Jednostavno, izvadite kesice iz čaja i pustite da se ohlade, do ugodno mlake temperature. Lezite na leđa i stavite kesice na oči i pokrijte ih čistom gazom. Tokom toplih meseci za brzo osveženje očiju, kesice ohladite u frižideru i stavite na oči na nekoliko minuta.

Kašičice

Kafene kašičice su sjajne kao trenutna pomoć kod natečenih očiju. Stavite nekoliko kašičica u frižider, držite ih na očima dok se ne zagreju, a čim se zagreju zamenite ih hladnim i tako dok ne osetite promenu.

By: viZZZual.com
By: viZZZual.com

 Krastavci

Možda vam zvuči kao otrcana fraza, ali krastavci zaista pomažu kod podočnjaka i umornih očiju. Lezite na leđa i opustite se sa krastavcima na očima. 5-10 minuta biće dovoljno da vam oči budu sveže.

Belance

Umutite belance i pomoću kista nanesite na oči i podočnjake, držite dok se ne osuše. U trenutku ćete osetiti kao vam se koža oko očiju zateže.

Krompir

U našem narodu krompir se koristi kao lek za glavobolju i skidanje temperature, a sad možete da ga koristite i za umorne oči. Nemojte ga direktno stavljati na oči, jer skrob može lako da iritira. Oljuštite krompir, operite i osušite, a zatim ga izribajte i zamotajte u čistu gazu tako da napravite kao male obloge/jastučiće.

Ujutro kad nemate vremena za krastavce, krompir i vrećice čaja, oči osvežite ledenom vodom. Ovo možda neće biti ugodno buđenje, ali će svakako biti delotvorno.

Previše konzumiranja soli može proizvesti višak vode u organizmu i nadutost, ali ako komade vate namočimo u slanu otopinu i stavimo na oči otok će splasnuti nakon svega 5 minuta.

Masirajte svoje oči laganim kružnim pokretima, nemojte ih previše trljati ujutro ili kad ste pospani. Ako previše radite za računarom svakih pola sata odmorite oči i sklonite pogled. I ne zaboravite na beauty sleep.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Great Aleko Spell Temple

    PEOPLE AROUND THE WORLD GET BLESSED AFTER CONTACTING ME BE WISE WITH YOUR DECISIONS
    I Am Gloria Cordonna from Atlanta ,My husband and I have been married for about 7 yrs now. We were happily married with two kids, a boy and a girl. 3 months ago, I started to notice some strange behavior from him and a few weeks later I found out that my husband is seeing someone. He started coming home late from work, he hardly care about me or the kids anymore, Sometimes he goes out and doesn’t even come back home for about 2-3 days. I did all I could to rectify this problem but all to no avail. I became very worried and needed help. As I was browsing through the Feacebook one day, I came across a comment that suggested that ALEKO THE GREAT can help solve marital problems, restore broken relationships and so on. So, I felt I should give him a try. I contacted him and he did a spell for me. Three days later, my husband came to me and apologized for the wrongs he did and promise never to do it again. Ever since then, everything has returned back to normal. I and my family are living together happily again.. All thanks to ALEKO THE GREAT . If you need a spell caster that can cast a spell that truly works, I suggest you contact him. He will not disappoint you. This is his E-mail: [email protected]

Napišite komentar