Menu 

Već duže vreme ste samo prijatelji, a vi želite da to postane veza, da budete nešto više od prijatelja? Na žalost, kada uđete u tu zonu teško je „iskobeljati“ se. Ali, mi imamo par saveta.

„Zona prijateljstva“ ponekad zna preći u tako očajno stanje, pa i ne čudi što je danas tema mnogih pošalica i viceva. „Samo prijatelji“, tužno govore svi oni koji sanjaju da se prijeteljstvo pretvori u ljubav. Ako ta zona i to stanje traje duže problem je samo veći, jer tonete u „duboko blato“. Za izlazak na sunce treba imati snage.

Izbegavanje “zone”

par prijateljiOn ili ona vas voli, ali ne ne “onaj način”. Poštuju vas, ali samo kao prijatelja. To za vas može značiti dugotrajnu nesreću, jer gledati nekoga u koga ste zaljubljeni svaki dan kako odmerava druge može biti vrlo bolno. To vam ne treba, iz te “zone” se beži ili priznate otvoreno, pa šta bude. Trudite se da nikada ne uđete u tu zonu prijateljstva, a ako ste već “zaglibili” najbolje je da se udaljite od svog prijatelja, možda vas tek tada počne gledati iz drugog ugla.

Šta još učiniti?

Momak ili devojka sa kojim ste prijatelji će vas uvek gledati samo kao prijatelja dok god se ponašate isto. Promene u izgledu, ulepšavanje, pokušaji da skrenete njegovu/njenu pažnju u drugom smeru (osim prijateljskom) postaju pravi fijasko, jer prijatelji praštaju prijateljima i najveći su slepci upravo u “zoni prijateljstva”. Videće to samo kao da nešto nije u redu sa vama, pitaće vas treba li vam pomoć.

Ako počne sve sa prijateljstvom, čak i da postoji neka iskra, vaš prijatelj će je ignorisati plašeći se da ne uništi divan odnos koji imate, jer su prijateljske veze između muškarca i žene (one iskrene) zaista retke.

Muškarci su teži za urazumiti, ali postoji par trikova kako da ga osvojite.

Prijatelj će se ponašati zaštitnički kada mu budete pokazivali muškarce za koje se interesujete. Međutim, pokažite mu šta osećate prema njemu (par značajnih pogleda i “onih” momenata”) i onda će se kod njega lagano javljati ljubomora. Što je za vas dobra stvar, jer su vam se šanse povećale.

Nikada ne otkrivajte previše o sebi. Ako ste za prijatelja otvorena knjiga onda ćete se teško izvući iz ove situacije. Morate zadržati dozu misterije, iznenaditi ga, … Recimo da on tek slučajno sazna da svirate u bendu, da idete na časove plesa, da volontirate, … Odnosno da vodite i neki drugi život o kom on ne zna baš sve.

prijatelji druzenje

Seks izbegavajte kao temu. To je opasno područje. Ne želite da slušate o njegovim seksualnim i ljubavnim problemima (jer, naravno, boli), a i on će vas videti kao nekoga gde može samo da ode da se požali i da vas ostavi. Takođe, ne pričajte i o svom seksualnom životu – može da stekne pogrešan utisak – da niste zainteresovani za njega.
I izgled je važan, da se ne zavaravamo. Obucite se da ga impresionirate, ali ne napadno, jer to može izazvati kontra efekat, posebno , ako napravite oštar zaokret – ako ta odeća jednostavno ne liči na vas. U posebnim prilikama se potrudite da izgledate zanosno, ali se pravite kao da je to sasvim normalno i da to, naravno, nije zbog njega.

Da li ste vi već bili “zaglavljeni” u “zoni prijateljstva”? Da li ste uspeli da pređete barijeru i postanete više od prijatelja?

Pročitajte i koje su to Navike koje uništavaju svaku vezu.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Wizi

    Kako osvojiti prijateljicu? Već dugo smo najbolji prijatelji, obožavam je i ludo sam zaljubljen u nju već mjesecima, ona to zna, čak smo se par puta poljubili, rekla je da je pokušala ali da ne osjeća isto. I dalje se družimo, jako smo bliski i važni jedno drugome, ali ja sam i dalje zaljubljen i želim je :(
    Šta činiti? Da li je moguće da ipak nešto bude?

  2. Mina

    uH DA, JA IMAM TO ISKUSTVO. Zaglavila sam se u prij. zoni sa osobom koju obozavam svim culima, sve je tamo ovamo, intuicija mi govori da on oseca iwsto prema meni ali jednostawvno smo zaglavljeni u frind zoni. Pomozite savetima kako to prevazici , kako da izADJEMO IZ TE ZONE U KOJU SMO SE UGLAVILI,

Napišite komentar