Menu 

Bilo da žive u Brazilu, Norveškoj ili Kini žene širom sveta sabotiraju nesvesno svoje veze padajući uvek u tri obične zamke. Saznajte koje su i naučite da ih kontrolišete.

Ovo se možda događa zbog toga što većina žena ima tu neku potrebu, usađenu još davno u prošlosti, da ugađa drugima, ali i zbog toga što se stalno ističe da za veze treba truda i rada (što je, na žalost, uvek jednosmerna ulica).

Žene koje izbegavaju ove zamke i greške u vezama će brže naći idealnog muškarca i neće se mučiti vrteći se u krug sa pogrešnim.

Greška br. 1

Najčešće se događa da žene odustanu u vezama od svojih uverenja, vrednovanja, prioriteta. To se dogodi tako nesvesno i polako da ne budete ni svesne toga. Negde između prvog sastanka i izgovorenog “da”, promenite svoj stav.

Umesto da provodite vikende sa prijateljima, kao i obično, ostajete u kući sa svojim dragim. Umesto da odete na manikuru, kuvate ručak za njega – njegov omiljeni. Pošto on ne voli ribu, ni vi je više ne naručujete u restoranu.

E, ovo je prava samoizdaja. U samo nekoliko koraka same ste se, nekom svojom željom da se žrtvujete i da pokažete ljubav, izgubile, promenile. Ali, ni za njega više niste ista osoba u koju se zaljubio. I on je zbunjen. On ceni sve što činite za njega, ali mrzi onaj osećaj kada on nije dovoljno dobar, kada ste vi ljuti, jer vam on ne uzvraća istom merom. On ne želi da se žrtvuje, da postane u potpunosti druga osoba. Naravno, svi se mi menjamo, ali ne smemo da dopustimo da odemo u potpunosti drugom ulicom. Ni vi ne trebate odustajati od onog što jeste. Neke stvari da, ali zadržite svoj stav, karakter, svoje ja, pa i one sitne mane.

Greška br. 2

Venete za muškarcem, koji vas ne želi. Najčešće se dogodi da žena u tom slučaju pokušava da se pretvori u idealnu barbiku svog voljenog. Naravno, to uvek završi kao fijasko. Ukoliko on uzdiše za plavušama, ona se ofarba u plavo; kaže da voli visoke devojke, ona se penje na “štule”. I tako do u nedogled. Ovo morate preseći. Hitno. Budite samo ono što i jeste. Ako vas prihvata takvu, veza bi mogla uspeti, ali ako on ne zna šta želi, stremi za nečim drugim, nije zainteresovan, vreme je da se okrenete i odete, jer to nikada neće izaći na dobro. A vaš gospodin idealni je tamo negde. Ne dozvolite da vas čeka.

Greška br. 3

E, ovo je greška o kojoj se još uvek raspravlja. Veza zahteva težak rad. Da ili ne? Pa, možda i ne. Naravno da je važno da razumete jedno drugo da ponekad poželite da ugodite jedno drugom, ali fokusiranje na stalan rad na vezi, razgovori, raspravljanja o tome šta i kako bi trebali, šta on ne sme da radi, a šta ona mora obećati da neće i slično, mogu samo doneti zamor i tužnu distancu. Ne podnosite neprestano neke žrtve, pustite da stvari idu opušteno svojim tokom. Ne razgovarajte o svakoj sitnici, grešci, fokusirajte se samo na one najvažnije. Posvetite se sebi, nezi svog karaktera, znanja, zadržite neke stvari samo za sebe.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar