Menu 

U doba godišnjih odmora i lenčarenja na plaži savim je normalno da malko zanemarimo zdrave navike i opustimo se. Da biste se vratili na pravi put, sigurno vam je potrbno malo više motivacije, ali i korisnih saveta za koje smo naravno zaduženi, mi.

Krenite polako

Ako ste pre omora išli na dugotrajne treninge visokog inteziteta savim je normalno da vam se posle odmora i višednevnog lenčarenja neće raditi to isto i da ćete radije odabrati gledanje televizora. Upravo iz tog razloga veoma je važno da krenete malim koracima i da se u rutinu vraćate postepeno. Vežbajte svega 20 minuta dnevno (šetanje, trčanje, vožnja bicikla) sve dok se ne vratite na stari put.

Kad je u pitanju hrana, takođe postepeno prisvajajte stare navike i za početak samo jedan obrok dnevno zamenite zdravim, odnosno zdravijim. Pijte smo jedno gaziranpo piće manje nego što ste pili na odmoru i već ćete biti na dobrom putu.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Misaone igrice

Čak i mentalno vežbanje može uroditi plodom i pomoći vam da budete efikasniji u teretani. Zamišljajte kako vežbanje bukvalno oblikuje vaše mišiće, jača celo telo i zdravlje čini boljim, s druge strane setite se onog sjajnog osećaja koji vas obuzima nakon svakog vežbanja i sigurno će vam se probuditi želja da obujete te patike i krenete.

Ako pak želite jesti manje, zamišljajte kako jedete više. Istraživanja su pokazala da ljudi koji sebe zamišljaju kako uživaju u hrani i to onoj nezdravoj obično jedu mnogo manje od onih koji to ne rade. Pokušajte vizualizirati hranu koju konzumirate i to će poprilično izmeniti način na koji se hranite i koliko zaista jedete. Kad se kaže da je sve u vašoj glavi, kad je hrana u pitanju to je zaista istina.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ne verujte sami sebi

Ako niste sigurni da ćete na treningu dati sve od sebe, angažujte privatnog trenera koji će vas voditi kroz ceo trening i podsticati vas. Možete angažovati i nekog prijatelja za koga znate da je posvećen vežbanju da vežbate zajedno i da vas napominje kad god je vreme za trening.

Isto je i sa hranom, ne oslanjajte se previše na sebe, zapisujte sve što pojedete i napravite plan ishrane koga ćete se pridržavati, ne smišljajte šta ćete jesti u hodu već se tome zaista posvetite. Postoji i mnoštvo aplikacija koje vam u tome mogu pomoći, pročešljajte virtuelne prodavnice i pronađite one koje vama najviše odgovaraju. Sigurni smo da ćete se uz ove naše savete veoma brzo vratiti na pravi put.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar