Menu 

Ako vas više od bubuljica na licu nerviraju cene proizvoda koje ih čiste, na pravom ste mestu.

Čisto lice možete imati ne samo uz pomoć skupocenih kozmetičkih preparata već i uz pomoć namirnica i preparata koje, sigurni smo, ima svako domaćinstvo. Pročitajte naše savete.

Zobene pahuljice

Ako tražite brz i jednostavan, a učinkovit piling za lice potražite zobene pahuljice u vašoj kuhinji. Pomešajte ½ šolje vrele (ne ključale vode) sa 1/3 šolje zobenih pahuljica, ostavite da odstoji 2-3 minuta, a zatim umešajte kašiku običnog jogurta, 2 kašičice meda i belance. Namažite lice i ostavite da deluje 10-15 minuta, a zatim isperite.

Mleko u prahu

Bubuljice i prljavštine sa lica možete ukloniti i uz pomoć mleka u prahu. Pomešajte mleko u prahu sa dovoljno vode da napravite gustu past koju ćete namazati na lice. Isperite nakon što se pasta potpuno osušila na licu.

Vodica za ispiranje usta

Antiseptička vodica za ispiranje usta može biti fenomenalna zamena za skupe proizvode za čišćenje lica. Pre nego upotrebite vodicu za ispiranje usta proverite da li sadrži šećere ako sadrži nemojte je koristiti za ovu svrhu. Jednostavno operite lice, sapunom i mlakom vodom, a zatim uz pomoć vate očistite lice vodicom za ispiranje usta.

Limun

Čistite lice sveže ceđenim limunovim sokom, nakon nekoliko dana ovog tretmana povućiće vam se čak i miteseri, samo budite uporni.

Gorka so

Gorka so je snažan borac u borbi protiv mitesera i prljavštine na licu. Pomešajte kašiku gorke soli sa tri kapi joda u pola šolje kipuće vode. Kad je voda dovoljno hladna da možete staviti prste unutra uz pomoć vate namažite sve problematične delove lica i ponavljajte postupak nekoliko puta u toku dana. Nakon tog sami iscedite mitesere i nastavite tretman. Bićete iznenađeni rezultatom.

Pokušajte i “Napravite sami trakice za uklanjanje mitesera”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar