Menu 

I taman kad smo pomislili da bi zima mogla uskoro da se završi došao nam je ovaj kišni period i ponovno nas zatvorio u kuće. Donosimo vam nekoliko interesantnih predloga kako da zabavite onu manju dečicu kad ne možete napolje.

Jedan od problema ružnog vremena jeste što klincima u kući moramo organizovati igru i zabavu da im ne bi bilo baš previše dosadno. Sa starijom decom je lakše jer ona već mogu sama da se zabave, ali šta je sa onim mrvicama, mlađim od četiri godine kojima malo toga drži pažnju? Upravo za njih imamo nekoliko interesantnih predloga.

????????????????????????????????????????????????????????????????????

Za početak, odmah da vam kažemo da ne osećate krivicu što će dete provesti više vremena za raznim ekranima nego obično, jer to je neizbežno kad je napolju ružno vreme. Čak i ako imate pravilo da se računar ne pali radnim danima slobodno to prekršite kad više nemate ideja za igru. Ali, čak ni u takvim slučajevima nemojte preterivati i tražite igrice i crtiće u kojima ćete zajedno uživati i koji su primereni uzrastu deteta.

Donesite sneg kući. Postoji mnoštvo recepata na internetu pomoću kojih ćete napraviti veštački sneg u sopstvenom domu i zabaviti klince (Kako napravit sneg – dva načina). Isto tako ako napolju ima snega donesite malo u kuću, napravite malog Sneška, pravite sladolede…

Donesite madrace u dnevni boravak i skačite. Izvucite madrace iz spavaćih soba te poslažite po podu dnevnog boravka i organizujte takmičenje u skakanju, Ko najduže bude skako dobiće slatkiš. Ovo je sjajan način da se deca fizički izmore kad već ne mogu da trče vani.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Takmičenje u slaganju lega. Izvucite sve lego kockice koje imate i organizujte porodično takmičenje u slaganju. Ko sastavi najveću i najlepšu kreaciju dobiće nagradu. Ova igra deci može držati pažnju satima.

Izađite napolje. Čak i ako je napolju hladno, pada kiša ili sneg ne dopustite da dete baš stalno bude u kući. Obucite kabanice, gumene čizmice i skačite po lokvicama napolju ili samo napravite krug po naselju.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar