Menu 

Trudni ste, aktivni, sve je u najboljem redu i onda odjednom zbog komplikacija morate preležati do poroda? Nažalost, dešava se mnogim ženama. LifePress magazin vam donosi savete kako da lakše podnesete mirovanje u trudnoći.

Pored toga što je veoma stresno, ležanje u trudnoći može biti i veoma dosadno, odjednom smo vezani za krevet, ne smemo raditi ništa u čemu smo uživale, a dani su dugi. Iako je cilj prema kome težimo najbitniji na svetu, ovaj period može biti poprilično težak. Mi vam donosimo nekoliko saveta, koji će vam možda biti od pomoći.

Napravite raspored. Budite se u isto vreme, doručkujte u isto vreme, neka vam gosti dolaze u isto vreme… Možda se čini monotono, ali na ovaj način dan će sigurno brže proći.

Ako ste u stanju, tuširajte se svakodnevno, izađite iz pidžame i obucite odeću u kojoj biste mogli napolje. Pravite frizuru, našminkajte se. Ako izgledate lepo, tako ćete se i osećati.

Čim ustanete pospremite krevet, podignite roletne i neka dnevno svetlo obasja prostoriju u kojoj najviše boravite. Unesite cveće, puno svežeg cveća, jer ništa ne podiže raspoloženje kao divan buket.

Ako morate ležati većinu vremena, radite to u različitim prostorijama zbog promene okruženja.

Što češće zovite prijatelje i rodbinu u goste, veoma je važno da ostanete u kontaktu sa spoljašnjim svetom. Ne dozvolite da se osećate izolovano. U tu svrhu koristite internet i društvene mreže. Priključite se na forum, pričajte sa ženama koje imaju istih problema. Ne ustručavajte se tražiti pomoć od prijatelja i porodice. Ne samo da će vam olakšati nego će se i oni osećati bolje što su imali priliku da vam pomognu.

Ovo je sjajno vreme da završite neke stvari koje inače ne biste stizali. Sredite račune, presložite stare albume za fotografije i sitnice. Naučite nešto novo. Na internetu pronađite kurseve crtanja ili šivenja ili jednostavno naučite novi strani jezik.

mirovanje u trudnoći2

By: Bonbon

Ako ste u mogućnosti, što češće sebi priuštite opuštajuću masažu, to će vam sigurno popraviti raspoloženje vrlo brzo.

I na posletku, ne očajavajte, znamo da nije lako, ali na kraju ovog puta vas čeka najlepši poklon koji će vam život doneti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar