Menu 

Dobro je poznato da Mesec sa svojim gravitacionim poljem utiče na okeane i reke, ali je manje poznat uticaj meseca na zadržavanje vode u ljudskom organizmu. Otkrivamo vam koje tajne krije mesečeva dijeta.

Mesečava ili vukodlak dijeta koristi prednosti moći Meseca i pomaže nam da očistimo organizam i izgubimo višak kilograma. U određenim danima možete izgubiti blizu tri kilograma u periodu od 24 sata, ali je gubitak od blizu jednog kilograma dnevno puno češći i bolji zbog potencijalnog brzog vraćanja kilograma.

Uticaj mesečeve dijete na telo

žena pije vodu

Ljudsko znanje i mitologija su kroz vekove govorili o uticaju Meseca na zemlju i ljudski organizam. Gravitaciona sila Meseca utiče na plimu mora i okena kao i na menstrualni ciklus žena koji teče paralelno sa ciklusom Meseca. Pojedinci veruju u uticaj Meseca na emocije kao i da pun Mesec podstiče agresivno ponašanje.

Pored svega navedenog Mesec može uticati i na vodu koja se nakuplja u ljudskom telu koje je 60 odsto sačinjeno od vode. Kada Mesec dostigne svoju punu i mladu fazu, njegova gravitaciona sila se kombinuje sa suncem za njasnažniji gravitacioni efekat koji traje najmanje 24 sata.

Osnovni plan mesečeve dijete

Osnovni plan mesečeve dijete se sastoji od 24-satnog posta kada se pije samo voda ili sokovi tokom određene mesečeve faze. Tokom posta se telo čisti od toksičnih materija i u tom periodu možete izgubiti najviše do tri kilograma.

Savršen tajming

Tajna mesečeve dijete leži u savršenom tajmingu. Osnovni plan mesečeve dijete traje svega 24 sata i praktikuje se isključivo za vreme punog ili mladog Meseca. Veoma je važno da sa dijetom počnete iste minute kad počinje nova faza Meseca, a to možete pratiti na Moonconnection sajtu. Ako nova faza Meseca počinje dok budete spavali, ne treba da navijate sat i da se budite već po buđenju započnite sa postom koji će trajati narednih 24 sata. Ako nova faza Meseca počinje polovinom dana, do tog trena možete normalno jesti.

čaša soka dijeta

Šta možete jesti i piti za vreme posta?

Tokom 24 sata punog ili Mladog meseca smijete jedino piti tečnost – bez krute hrane. Da biste što više podstakli efekat Meseca pijte što više vode.

Pored vode možete piti sveže ceđene sokove od voća i povrća koji se preporučuju zbog potrebnih nutrijenata. Čajeve možete takođe piti, ali zaslađene samo medom, šećer nije dozvoljen. Čaj vam može biti od velike pomoći da utolite glad.

Ne preporučuje se konzumiranje alkohola, mleka i pića koja sadrže veštačke šećere i aditive.

Dobrobiti mesečeve dijete

Pored potencijalnog gubitka blizu tri kilograma za samo jedan dan, ova lunarna dijeta vam pomaže da potpuno detoksikujete telo i ojačate imunitet.

Ako vam stil života ne dozvoljava da kuvate zdravu hranu i pratite zahtevne dijetalne programe koji to zahtevaju, mesečeva dijeta je prava stvar za vas jer će vam bez ikakve pripreme pomoći da samo za jedan dan skinete određeni broj kilograma.

Ako se odlučite za ovu dijetu obavezno se posavetujte sa svojim lekarom, posebno ako patite od hroničnih bolesti, trudni ste ili dojite.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar