Menu 

Izgleda li vam držanje dijeta kao borba protiv vetrenjača? Čini li vam se da radite sve što treba, a da se mrski kilogrami ne tope? Svi smo kroz to prošli, ali ne brinite, mi vam donosimo rešenja.

Vama možda izgleda da radite sve kako treba, ali razmislite još jednom. Donosimo vam najčešće greške koje radimo tokom držanja dijete i zbog kojihne gubimo kilograme.

Dijeta bez vežbanja

1700YzV

http://www.bio-life.cz

Da su restriktivne, izglednjujuće dijete delotvorne, većina žena na svetu bi bilo mršavo. Osnovni problemi izgladnjujućih i brzih dijeta kojima nas bobmbarduju časopisi i razni savetnici za lepotu jesu ti što nagli gubitak kilograma topi mišićnu masu, što znači da će vam telo izgledati opušteno i ružno bez obzira na gubitak kilograma,  a ovakve dijete s druge strane usporavaju metabolizam, što nam nikako ne ide u prilog. Što duže držite dijetu, što manje jedete, metabolizam je sporiji. Upravo iz tog razloga se izgubljeni kilogrami veoma brzo vrate.

Diet-Secrets-288x300 (1)

Vaga kao državni neprijatelj broj jedan

Da li ljudi kada vas posmatraju vide vas ili broj koji pokazuje vaša vaga? Većina žena teži ka određenom broju kilograma koji su zacrtale kao savršen, iako izgledaju lepo i mršavo. Ako držite dijetu i vežbate, istovremeno topite masne naslage i dobijate mišićnu masu, što može biti uzrok zašto vam se broj na vagi ne pomera. To ne znači da ne izgledate dobro, stoga nemojte da se preterano opterećujete brojevima.

 

izvor: http://www.laspatherapiemalahide.ie

Fokusiranje na kardio vežbe

Ako niste znali, kardio vežbe su najmanje bitne kad je oblikovanje tela u pitanju. Fokusirajte se na vežbe koje ne samo da sagorevaju kalorije dok ih radite nego i one koje  će kalorije sagorevati još satima nakon vežbanja.

Preskakanje doručka

U nekoliko navrata smo pisali kako preskakanje obroka nije pametno kad želimo smršati, a posebno ne doručka. Naše telo je gladovalo osam sati za vreme spavanja i ujutro žudi za nutrijentima. Ako ne obezbedite organizmu nutrijente odmah po buđenju, telo iz mišića izvlači potrebnu energiju, što nikako nije dobro, jer ne želimo da izbubimo mišićnu masu. Preskakanjem doručka, vi bukvalno, uništavate mogućnost organizma da sagoreva kalorije.

Oslanjanje na medikamente

diet-supplements1 (1) - Copy

izvor:http://www.healthdietandfitnesstips.com

Tablete su još jedan način na koji žene žele izgubiti kilograme bez muke. Veoma su retki slučajevi da su žene uspele smršati samo uz pomoć tableta. Najefektniji i najsigurniji način jeste gubljenje kilograma prirodnim putem. Magična tableta ne postoji, ma koliko vas mediji pokušali ubediti u to.

Ishrana

 

Bez obzira da li ste na dijeti ili ne, dnevno treba da imamo tri glavna obroka i dve zdrave užine. Izgladnjivanjem i preskakanjem obroka nećete postići ništa. Bitno je ono šta jedete, a ne koliko jedete i zato je veoma važno da počnete kuvati domaća jela od svežih namirnica.

Žene u većini slučajeva hranu povezuju sa emocionalnim stanjima i jedu onda kad su anksiozne, ljute, depresivne, pod stresom. Ne krećite na dijete ukoliko ste emocionalno nestabilni, jer je malo verovatno da ćete uspeti.

Odmarajte se, dovoljno spavajte, napravite raspored ishrane i vežbanja, čvrsto ga se držite  i sigurni smo da će rezultati doći.

Saznajte i koje su to “Neočekivane sitnice koje pomažu u dijeti”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar