Menu 

Grupa takozvanih stručnjaka iz Velike Britanije, koju, sigurni smo, čine muškarci tvrdi da su žene pedesetih godina imale vitkije figure  i to, zamislite, zato što su radile više kućanskih poslova.

 

seksistička studija

Naime, istraživanje je uključivalo 8 hiljada anketiranih muškaraca i žena, a u obzir se uzimao dnevni unos kalorija i centimetri u struku ispitanika koji su se kasnije poredili sa statistikom ljudi iz 1952. godine.

Pre tačno 60 godina obim ženskog struka u proseku je iznosio 71,12 cm, dok je današnji prosek 86, 36 centimetara, što je neverovatnih 15 centimetara više.

Ovi stručnjaci tvrde da uzrok tome što su žene u proseku deblje nego 50-ih godina prošlog veka, jeste činjenica da su žene tada sagorevale i do 1000 kalorija dnevno radeći kućanske poslove, a današnjim ženama oni su uveliko olakšani zbog raznih kućanskih aparata i pomagala koje imamo.

Studija koja je sprovedena 1965. godine pokazala je da su nezaposlene žene tada trošile 25.7 sati nedeljno na kućanske poslove uključujući i brigu o deci dok su žene u 2010. godini na kućanske poslove trošile „svega“ 13,3 sati.

seksistička studija2

Dokotor Ros Altman, koji je vodio ovo istraživanje, rekao je da rezultati imaju logike, jer 1950. većina žena nije imala mašinu za pranje veša i da su žene samo održavanjem kuće trošile značajan broj kalorija u toku dana.

Prema ovome, ne treba da se zamaramo tertanama, trčanjem i dijetama, sve što treba da uradimo jeste da idemo na posao i održavamo domaćinstvo na staromodan način.

Šta vi mislite, zašto su žene danas u proseku deblje nego polovinom prošlog veka?

Saznajte i „Šta je frutarijanstvo?“.

Piši!
Širi dalje!

14 komentara
 1. Omer N Avdic

  Zene nista sokorati ne moze

 2. Marija Gabric

  – lepo izgledati( frezura, manikir, pedokir vitka linija.. itd.. -masx. opsluziti : muza, dezu ( servirano jelo, cist ves, peglano , cisceno, ZARADITI I PENZIJU ( znaci odraditi radni vek ! ) ………. – NAJRADIJE, BIH LUPALA , TU KOJA SE , ZA TO IZBORILA, MNOGO JOJ , H V A L A !!!

 3. Marija Gabric

  DA, DA, LUPALA BIH, ONIMA, KOJI SU : toliko se borili za emanci. zena, da je slobodno : — slobodno , zaraditi penziju.. —kucu srediti,

 4. Danijela Zivanovic

  Pre će biti da je u pitanju hrana. Tad je bilo manje brze i genetski modifikovane hrane,a više iz domaće kuhinje.

 5. Olivera Djurdjevic Cavic

  Ne mislim da je to razlog. Moja tetka radi kao da je neko ukljucio u struju i kad nema sta ona pravi razmestaj po kuci i gura stvari tamo ovamo. Nikad ne miruje a ima je oho-ho…To stvarno nema nikakve veze.

 6. Nada Vlahovic

  bas me briga!

 7. Terezija Aksentijević Ex Đorđević

  A da za promenu, do vitke linije dođu dugim šetnjama i prijatnim izlascima?

 8. Sadije Hasani

  bile su prave dame.

 9. Ljiljana Radović Buka

  Da li su i muškarcima bili manji stomaci nego sada?

 10. Azemina MedSuv

  Pa crko od posla, nema minute kad nesto ne glancam.

 11. Branka Lukic

  Bla, bla bla

 12. Dijana Djelosevic

  mi ne mislimo…

 13. Dragana Kulaš

  Imale su zdravije navike u ishrani i postojalo je manje jestivog đubreta.

 14. Slavica Ljubicic

  pa sta mi radimo…kuvamo kopamo peglamo spremamo kucu….pa neke su vitke neke ne …..ha ha ha

Napišite komentar